Samsun Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi Bahçesi'nde, 'Dünya Ormancılık Haftası' nedeniyle tören düzenlendi.

HER ÖĞRENCİ 10 FİDAN DİKMELİ
Törende konuşan Samsun Valisi İbrahim Şahin, dünyada her geçen gün orman alanlarının daraldığını dikkat çekerek, "Türkiye'de tam tersine orman alanlarımız genişlemeye başladı. 2003 ile 2016 yıllara arasında Samsun'da 12 milyon fidan dikilmiştir. Samsun'da bir kişiye 10 fidan denk geliyor. Her yıl Samsun'un nüfusu kadar fidan dikmemiz gerekiyor. 1 milyon 270 bin nüfusumuz olduğunu dikkat alırsak, ancak 10'da 1 fidan dikmişiz. Öğrencilerimizin 10'ar fidan dikmesi halinde durumu düzeltebiliriz" dedi.

DAHA FAZLASINA İHTİYAÇ VAR
Orman alanlarının sanayi ile birlikte daraldığını ifade eden Vali Şahin, "Yetişmiş bir ağaç, 17 insanın oksijenini karşılıyor. Onun için Samsunlular olarak bu konuda hassasiyet göstermemiz gerekiyor. Samsun'un yüzde 39'u ormanlık alanla kaplı. Halbuki bir Muğla'yı, bir Kastamonu'yu düşünecek olursak, bu oran yüzde 65-68'e kadar çıkıyor. Demek ki ormanlık alanlarımız az. Onun için daha fazla yeşile, daha fazla ağaca, fidana ihtiyacımız var" dedi.

OKUL BAHÇESİNE FİDAN
Orman İşletme Müdürü Halil Oflu ise, Samsun'da her yıl 1 milyon fidan dikiminin gerçekleştiğini söyledi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri, askerler ve öğrenciler okul bahçesine fidan dikti. Törene, Garnizon Komutanı Vekili İstihdam Albay Erkan Demirel, Vali Yardımcısı Metin Borazan, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Murat Asar, Orman ve Su İşleri 11. Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer ve öğrenciler katıldı.

Bayram OK