Samsunspor Teknik Direktörü Engin Korukır, pazar günü Trabzonspor ile oynanacak dostluk maçı, Play-Off şansları ve hakemler hakkında açıklamalarda bulundu.

Karadeniz Bölgesi'nin Türk futboluna damga vurduğunu belirten Korukır, "Karadeniz ve Marmara, en çok futbolcunun yetiştiği bölgeler olarak bilinir. Trabzonspor ile Samsusnpor arasında maç oynanması fikrini kim ortaya attıysa çok doğru bir iş yapmış. Bizim Trabzonspor ile hazırlık maçı oynamamız her iki takım açısından da iyidir. Böyle organizasyonların çok olması lazım. Biz oraya gideceğiz, Trabzon buraya gelecek. Ordu'yla, Giresun'la yani birçok takım var bölgede, bunların hepsiyle oynamalıyız. Futbolda kavgayı anlamıyorum. Futbol güzel bir oyundur. Dostluk, kardeşlik varken bunu dışarıya taşımaya ne gerek var" dedi.

ŞANSIMIZ YÜZDE 49

Ligdeki Play-Off şanslarınıda değerlendiren Engin Korukır, "Diğer takımların Play-Off şansı yüzde 51 ise, bizim yüzde 49'dur. Eğer bu işi başarırsak en büyük pay futbolcularımın olur. Başaramazsak, teknik manada işin başındaki insan kabahatlidir. Fakat geldiğimiz zamanı da kimse unutmasın" diye konuştu.

Hakem hatalarıyla ilgili düşüncelerinide paylaşan Korukır, "Önce kabahati kendimizde aramamız lazım. Başkasına suç atmak çok kolay. Diyelim ki hakem 3 hatalı düdük çaldı. Biz de 3 gol kaçırıp, 3 hatadan da 3 gol yersek kimde kabahat. Her şeyin hakeme atılmasına karşıyım. Maçtan sonra en kolay şey hakemi eleştirmek. Ben kendi hatalarımı görmezsem nasıl olacak bu iş. Mantıken bir hakemin benim kötülüğümü kasıtlı isteyeceğini düşünmüyorum" dedi.