Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel olarak her ay yapılan kahvaltı programına bu ay İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ev sahipliği yaptı. İlkadım Belediyesi Ihlamur Cafe Restaurant'ta düzenlenen kahvaltının ardından önemli konuşmalar gerçekleşti.

BAŞKAN TOK: 'SAMSUN İLK 10'A GİRME MÜCADELESİ VERİYOR"

Programın açılış konuşmasını yapan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 'Artık seve seve dışarıdaki birilerini Samsun'a davet etmekten dolayı gururlanıyoruz. Bunda en büyük emek, başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz, valimiz ve siyasetçilerimizindir. Biz Samsun'da belediye başkanlarımızla, valimizle ve siyasetçilerimizle iyi bir ekip olduk. Bir bütünlük içerisinde projelerimiz tartışıyoruz, yatırım haline getiriyoruz. Bu enerji ve sinerji ile artık Samsun Türkiye'de ilk 10'a girme mücadelesi veren bir şehir haline geldi. 2023 hedefine doğru çalışmalarımızı sürdürüyoruz' diye konuştu.

VALİ ŞAHİN: 'BATI İKİYÜZLÜ'

Batı'nın Türkiye'de yaşanan terör olaylarına Avrupa'da yaşanan terör olaylarına yaklaştığı gibi yaklaşmadığını vurgulayan Samsun Valisi İbrahim Şahin, 'Türkiye ve Dünya, zor bir süreçten geçiyor. Her gün patlamalar ve bir takım olumsuzluklar meydana geliyor. Paris'te bir 12 kişi öldü. Hiçbir ölümü tasrif etmiyoruz ama dünya liderleri hemen toplandı. Biz de 3 defa 100'lerce insanı yitirdik, hiç kimsenin kılı kıpırdamadı. En son Ankara'daki patlamadan bir önceki patlamada sadece Başbakanımız, İçişleri Bakanı ve yanında Emniyet Genel Müdürü olay yerine karanfil koyup oradan ayrıldılar. Batı'da bir şey olduğunda 'terör', sizde olduğunda gülümsüyorlar. Bu Batı'nın ikiyüzlülüğünü gösterir. Biz bunu iç dünyamızda gündeme getireceğiz ama bilin ki Batı'nın ikiyüzlülüğü sadece bugüne mahsus değil. Bin yıldır aynı şeyleri yapıyorlar. Ne zaman ki biz Anadolu'ya girdik, o zamandan beri rahatsızlıkları devam ediyor. Her şeye ve teröre inat, biz büyümek zorundayız. Çalışacağız ve asla demoralize olmayacağız. Moralimiz son derece yüksek, son derece dik, dünden daha çok çalışacağız ki iyi noktaya gelelim' şeklinde konuştu.

'BU ŞEHİR İÇİN KURSAĞIMDA KALMIŞ BİR ŞEYLER VAR'

Samsun için içinde kalan ve yapılması gereken işler olduğunun altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, şunları söyledi: 'O bakımdan Samsun'un iktisaden gelişmesi ve bu gelişmenin oluşturduğu dinamiklerle birlikte yerel yönetimlerin bileşkesi sağlandığı takdirde o zaman topyekun huzur oluyor. İnsanlar kısaca, güzel bir şehir, düzenli bir şehir istiyor. Ama beraberinde geçim de istiyor. Geçim ile ilgili devletimizin ve merkezi yönetimimizin bugüne kadar yaptığı işler az değil. Ama demek ki daha fazla şeylerin yapılması gerekiyor. Benim kursağımda kalmış bir şey var. O da iktisaden daha gelişmiş, gümbür gümbür üretim yapan ve bunu ihraç eden bir şehir haline gelememiş olmak beni büyük oranda mutsuz ediyor. Ama bu konuda elimizden geleni yapmaya çalıştığımızı zannediyorum.'

Programa ayrıca İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, ilçe belediye başkanları, AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Adnan Varol, işadamları ve STK temsilcileri katıldı.