Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bir dizi ziyaret ve toplu açılış töreni için geldiği Bartın'da Vali Nusret Dirim'i makamında ziyaret etti. Bartın şehir stadına helikopterle gelen Eroğlu, Bartın Valiliğinde Vali Dirim'den brifing aldı.
Ardından Valilik Toplantı Salonu'nda basın mensuplarıyla bir araya gelen Eroğlu yaptığı konuşmada, 'Bartın'ın benim için önemli bir yeri var. Ben her geldiğimde buraya eli boş gelmedim, bir şeyler getirdim. Bugün de 15 tesisimizin açılışını yapacağız. Orman teşkilatımız orman köylülerimizin kalkınmasında önemli rol üstlenecek. Karayollarının en fazla yatırım yaptığı illerden birisi Bartın. Yeşilin denizin olduğu cennet köşelerinden birisi, adeta cennetten bir köşe bunun için genel müdürlerime talimat verdim bir slogan bulun diye mesela; yaşarken cenneti görmek istersen gel Bartın'a diyebiliriz. Bartın'ın yeşilini ve güzelliğini ortaya çıkartmalıyız. Milli parkımız Küre Dağları ile ilgili talimat verdim dağlarımız ve milli parkımızın turizme açılması gerekiyor bununla ilgili çalışma başladı yer tahsisleri söz konusu oteller yapın Bartın'a para kazandıracak paralı turistleri çekecek tesisler kurun ve dünya tanısın Bartın'ı. Artık buraya gelen turistler çöpünü bırakmak için değil döviz bırakmak için gelecek güzelce hisar sütunları ile ilgili projemiz tamamlandı bunun müjdesini vermek istiyorum. Güzelce hisar bazalt sütunları tabiat anıtını bütün dünyaya ilan ediyor ve imza altına alıyoruz önümüzdeki günlerde bununla ilgili çalışmamız devam edecek' dedi.

'Bizler Bakan değil sizlerin hizmetkarıyız'
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Valilik ziyaretinin ardından AK Parti İl Başkanlığına geçerek burada partililerle görüştü. Eroğlu, yaptığı konuşmada, 'Bizler Bakan değil sizlerin hizmetkarıyız sizler isteyin bizler vereceğiz. Bal Ormanı projemiz var bu proje kapsamında size yer vereceğiz arı ve kovan vereceğiz yolunuzu yapıp su getireceğiz paranız yoksa yüzde 20 hibe olan geri kalanı 5 yıl ödemeli sıfır faizli kredi de bizden' diye konuştu.
Bakan Eroğlu Bartın Kültür Merkezindeki toplu açılış programına da katıldı. Toplu açılış programının ardından kura çekilerek devlet destekli meyve fidelerinin dağıtımı yapıldı. Program sonunda Eroğlu, Kirazlı Köprü Barajı'na giderek baraj inşaatını inceledi. Baraj inşaatını yapan firmanın yetkilisinden projenin, 21 Kasım saat 10.59 da bitmesini istedi ve sözünü aldı.

Bakan Eroğlu, 15 tesisin toplu açılış töreni için Bartın’da