Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden Kasımpaşa'yı çalıştıran Rıza Çalımbay, Sakarya Üniversitesi Spor Yöneticiliği Bölümü tarafından gerçekleştirilen 'Türk Futbolundaki Kaos' isimli söyleşiye konuşmacı olarak katıldı.

Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, hataları ile ilgili sorulan bir soruya cevap vererek başlayan Çalımbay, 'Hiçbir hakem arkadaşımızın bilerek hata yaptığına inanmadım. Ama biz bu sene inanılmaz şekilde hakem hatalarına maruz kaldık. Belki de şu anda çok daha iyi bir yerde olabilirdik. Ancak Türkiye'deki tüm takımlar mağdur oluyor, bence bu sene başarılı değiller' ifadelerini kullandı.

'DENİZ ATEŞ BİTNEL'İ BİR AN ÖNCE KAZANMAMIZ GEREKİYOR'
Galatasaray - Trabzonspor karşılaşmasında çıkardığı kartlar ve verdiği kararlarla gündeme oturan hakem Deniz Ateş Bitnel'e sahip çıkan deneyimli futbol adamı, 'Şu anda ortalarda yok. Aslında çok iyi bir hakem ve geleceği çok çok iyi olacak hakemlerden bir tanesi. Herkes hata yapıyor, onu da bir an önce kazanmamız gerekiyor' diye konuştu.
Çalımbay, Cüneyt Çakır'ın ise Türkiye'nin gururu olduğunu söyledi.

'TFF'DE FUTBOLUN İÇİNDEN GELMİŞ BİR KİŞİ BİLE YOK'
Türk futbolunda yönetici eksikliğinin olduğunu ifade eden Çalımbay, 'Yönetimin içerisinde futbolun içerisinden gelen veya okumuş insanların olması gerekiyor. Türkiye Futbol Federasyonu'nun işi futbol olmasına rağmen futbolun içinden gelmiş bir kişi bile yok. Futbolun olduğu yerde kesinlikle futbolun içinden gelen birisinin olması gerekiyor' dedi.

Çalımbay, ayrıca hakemlerin kesinlikle futbolculardan seçilmesi gerektiğinin altını çizerek, 'Futbolcu arkadaşlarımızı eğitip, her sene 5-6 tanesini hakemlerin içerisine atmamız gerekiyor' ifadelerini kullandı.

'BEŞİKTAŞ'IN STADI OLSAYDI BELKİ AÇIK ARA ŞAMPİYON OLABİLİRDİ'
Beşiktaş'ın 11 Nisan'da yeni stadyumuna geçmesi konusunda gelen bir soruyu cevaplayan Çalımbay, 'Beşiktaş'ın geçen senelerde stadı olsaydı belki açık ara şampiyon olabilirdi. Ancak bu sene son maçlara yetiştirmeleri de çok büyük bir avantaj. Taraftar desteği bazı takımlarda çok önemli, bence güçlerine güç kattılar' dedi.
Söyleyişinin sonunda günün anısına çiçek ve plaket takdim edilirken, öğrenciler Çalımbay'la bol bol fotoğraf çektirdi.