CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, geçtiğimiz günlerde oynanan Beşiktaş ve Atiker Konyaspor Süper Kupa Final Maçı'nda stada alınmadığı iddia edilen 'Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa' yazılı pankart ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Diş Hekimliği Fakültesi logosunda yer alan Atatürk simgesinin kaldırılması hakkında konuştu.

BIÇAKLAR ALINDI PANKART ALINMADI

Beşiktaş ve Atiker Konyaspor maçında, bir grup taraftarın 'Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa' yazılı pankartı stadyuma sokmak istediğini ancak pankartın stada alınmadığını belirten Akcagöz, pankarttan kimin, neden, nasıl ve hangi gerekçeyle rahatsız olduğunu sordu. Samsun'un, Atatürk'ün ve Milli Mücadele'nin kenti olarak anıldığını ve bundan gurur duyduklarını kaydeden Akcagöz, 'Dün öyleydi, bugün öyle, yarın da öyle olacak, dolayısıyla yapılan açıklamalarda 'hiçbir pankartın alınmayacağı' yönünde karar alındığı söylendi ama bu açıklama tatmin edici değil. Çünkü maçta pankartlar yoktu ama zarar verici patlayıcılar, bıçaklar vardı. Bunların hepsi stada girmişse ve o pankart stada sokulmuyorsa burada kötü niyet var' diye konuştu.

BU CÜRETTİ NEREDEN ALIYORSUNUZ?

OMÜ Diş Hekimliği Fakültesi logosunun yenilenerek, Atatürk siluetinin kaldırılmasını da eleştiren Başkan Akcagöz, 24 yıldır kullanılan logosunun iade edilmesini istedi. Akcagöz, '10 gün önce OMÜ Senatosu'nda bir teklifin gündeme geldiği, üniversite logosunun değiştirileceği iddia edilmişti. Rektörlük konuyu yalanladı ancak akabinde OMÜ Diş Hekimliği Fakültesi'nde buna benzer bir olay yaşandı. Diş hekimliği fakültesi yaklaşık 24 yıldır kullandığı logosunu değiştirmiş ve Atatürk simgesini kaldırmış. Diş hekimliği fakültesi dekanı konuyla ilgili, 'Önceki logomuz karışık olduğu için ve logomuzu sadeleştirmek için bunu yaptık' dedi. Kendisine soruyorum: Bu karışıklığı Mustafa Kemal Atatürk siluetini kaldırarak mı yok etmek istediniz, amacınız nedir? Bu tip eylemlerde hiç iyi niyet arayamıyorum. 20 küsür yıldır kullanılan logonun aslına iade edilmesini istiyorum. Bu cüretti ve cesareti nereden alıyorsunuz?' ifadelerini kullandı.

ESKİ LOGODA 1993 YENİSİNDE 1992 YAZIYOR

Samsun'un 19 Mayıs ve ilk adım kenti olduğunu vurgulayan Akcagöz, akademik bir yer olan OMÜ'nün bilimsel uğraşlarla gündeme gelmesi gerektiğini kaydetti. Türkiye'nin her köşesinden tepkilerin olduğunu dile getiren Akcagöz, 'Akademik kurum böyle bir şeye alet oluyorsa orada dur demek lazım. Ayrıca dekanın yaptığı açıklamada, 'fakültenin kuruluş tarihi yanlış ifade edildiği için değiştirdik' diyor. Eski logoda 1993, yeni logoda 1992 yazıyor aradan 24 yıl geçmiş, yanlışlık 1-2 yılda düzeltilir, bilim kurumunda böyle bir komedi olabilir mi? 25 yıl boyunca verdiğiniz mezunların diplomalarında 1993 yazıyor, diplomaları geri mi toplayacaksınız? Açıklama mevcut durumundan, daha trajik. Rektörümüzün açıklamalarını samimi buluyorum ve lütfen bu duruma müdahale edilsin' dedi.

Zeynep Irmak ÖCAL