Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'nın 55'te 55 proje sözü kapsamında hayata geçirdiği Yörekent projesine, Çarşambalılar da katıldı. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ile Çarşambalılar Yardımlaşma ve Haberleşme Derneği Başkanı Sadettin Sarıoğlu arasında imzalanan protokol ile Çarşambalılar da büyük projenin bir parçası oldu.

ATAKUM'DA ÇARŞAMBA KÜLTÜRÜ

Yörekent Projesinin hemşehri derneklerinden gördüğü ilgi karşısında duyduğu memnuniyeti dile getiren Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Artvinliler, Kavaklılar, Doğu Karadenizliler, Rizeliler ve Çerkeslerin ardından bugün Çarşambalı hemşehrilerimizi de projeye dahil etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Çarşambalılar Yardımlaşma ve Haberleşme Derneği'nden gelen Yörekent projesine katıma talebi karşısında gerekli çalışmalar ve alan tespitleri kısa sürede tamamlandı. Bugün imzalanan protokol ile şehrimizin güzel ilçesi Çarşamba'nın gelenek, görenek, örf ve adetlerini Atakum ilçesinde yaşatmak adına önemli bir adım attık. Dernek yönetimi kısa sürede projesini hazırlayacak ve ilçemizde Çarşamba İlçesinin kültürünün yaşatılacağı bir alan oluşturulmuş olacak' dedi.

SARIOĞLU'NDAN BAŞKAN TAŞÇI'YA TEŞEKKÜR

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'nın, Yörekent projesi ile önemli bir çalışmaya imza attığını söyleyen Çarşambalılar Yardımlaşma ve Haberleşme Derneği Başkanı Sadettin Sarıoğlu, 'Çarşambalılar olarak güçlü bir dernek yapısına, örnek bir beraberliğe sahibiz. Bu anlamda Yörekent projesi ile daha da güçlü bir yapı oluşturmak istedik. Projenin hemşehri derneklerine sunduğu imkanları takdirle karşılıyor, Başkan Taşçı'yı da böylesi önemli bir proje ile bizleri buluşturduğu için teşekkür ediyoruz. Kısa sürede projemizi tamamlayacağız ve Atakum ilçesinde belirlenen alanda Türkiye'deki tüm Çarşambalı hemşehrilerimizi heyecanlandıracak bir proje gerçekleştireceğiz' diye konuştu.

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Çarşambalılar Yardımlaşma ve Haberleşme Derneği Başkanı Sadettin Sarıoğlu ile Çarşambalılar Yardımlaşma ve Haberleşme Derneği Başkan Yardımcısı Savaş Gömeç, protokolün ardından birbirlerini kutlayarak projenin hayırlı olmasını dilediler.