Karadeniz'e Kıyısı olan Kent Tiyatrolar Birliği Derneği (KATİB) Başkanı ve Düşevi Oyuncuları Genel Sanat Yönetmeni Cem Kaynar, beraberindeki KATİB Saymanı Metin Piyale, Tiyatro Amisos Genel Sanat Yönetmeni Cemal Şenkal ve Düşevi Oyuncuları Oyuncusu Ferda Kaynar ile, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle Haber Medya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun'u ziyaret etti.

SESİMİZİ YÜKSELTECEĞİZ
27 Mart'tan itibaren Samsun'da bir tiyatro kampanyası başlatacaklarını belirten KATİB Başkanı Cem Kaynar, "KATİB'e üye olan tiyatrolar ile bir kampanya başlatacağız. Olmayanlar da desteklerse memnun olacağız. Sayın Valimiz'den başlayarak, belediye başkanlarını, STK temsilcilerini gücümüz yettiğince ziyaret edecek ve Samsun'da tiyatronun eski günlerine dönmesi için, canlanması için destek isteyeceğiz. Amacımız Samsun'un, 19 Mayıs şehrinin, Atatürk şehrinin sanatla anılması, bir sanat markası olması. Bu konuda Samsun'un hak ettiği yer gelmesini arzu ediyoruz. Bunun için artık tiyatrocular olarak sesimizi yükselteceğiz" diye konuştu.

UZUN'DAN DESTEK SÖZÜ
Kaynar daha sonra Haber Medya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Necdet Uzun'a tiyatroya destek için basın kuruluşlarından isteklerini içeren bir metin iletti. Uzun ise ellerinden gelen desteği vereceklerini ifade ederek Kaynar'a çalışmalarında başarı diledi.

Barış BUDANOĞLU