CHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz ve İl Yönetim Kurulu üyeleri Alican Akdağ, Mustafa Güngör, Filiz Öztopal ve Selçuk Alkan, Samsun Mimarlar Odası'nı ziyaret etti. Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı İshak Memişoğlu tarafından karşılanan CHP heyeti görüş alışverişinde bulundu.

Ziyarette değerlendirmelerde bulunan İl Başkanı, Tufan Akcagöz, "Samsun'un silueti, AKP'li belediyeler tarafından katledildi ve planlama adı altında şehre en büyük kötülük yapıldı. Samsun'un en gözde mekanı olan Çiftlik Caddesi, lojman griliğine hapsedildi. Halka sorulamaz mıydı? Halka sorulsa, Çiftlik Caddesi cıvıl cıvıl bir görünüme kavuşurdu, buna yürekten inanıyorum. Ama AKP siyasetinin kitabında, halka sormak yok. Maalesef durum budur. AKP, ülkeyi karanlığa sürüklediği gibi, belediyeleri de kentin sokaklarını karanlığa mahkum etmeye devam ediyor. Samsun Mimarlar Odası, misyonunun gereğini yerine getiriyor. Kıymeti ilerde daha iyi anlaşılacak. Ancak temennimiz bu kıymetin bugün anlaşılmasıdır. Bu zamana kadar verdiğiniz mücadele için sizi candan kutluyorum. Bu kent için yaptığınız çalışmalar, takdire şayan" diye konuştu.

HALK DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR
Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı İshak Memişoğlu, "Belediyelerin uygulamalarıyla ilgili yargı yollarını kullanarak kent hukuku için mücadele etmeye devam ediyoruz. Yaşadığımız kente karşı sorumluluğumuz var. Mimarlar olarak bunun gereğini yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu mücadeleyi verirken halkın desteğini görmeye ihtiyacımız var. Biz bu kent için mücadele verirken, bu kentte yaşayan insanları da yanımızda görmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.