Jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucu, Ankara'da düzenlenecek Türkiye final yarışmasında Samsun bölgesini temsil edecek 21 finalist belirlendi.

12 bölgenin Ankara'da yarışacağı finale en fazla projeyle Samsun bölgesi katılıyor. 3 gün boyunca Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen TÜBİTAK projeleri, kapanış sergisi ve ödül töreni ile son buldu.

"BURAYA GELEN BÜTÜN PROJELER BAŞARILIDIR"

Programda konuşan TÜBİTAK Samsun Bölge Koordinatörü Prof.Dr. Hasan İçbudak, "Bu yıl Samsun bölgesini oluşturan illerimizde toplam bin 325 proje başvurusu yapılmıştı. Bu projelerden jürilerimizin değerlendirmesi sonucu bölge sergisine 100 tane proje çağrıldı. Öğrencilerimiz 3 gün boyunca çalışmalarını sergilediler. Jüri üyelerimizin değerlendirmeleri sonucu Ankara'da yapılacak olan Türkiye final yarışmasına gidecek projelerimiz belirlendi. Ankara'da bizi 21 proje temsil edecek. Buraya gelen bütün projeler başarılıdır. Aslında buraya katılan herkes kazanmıştır. Ülkemizde bilimsel düşüncenin geliştirilmesi açısından bu proje sergileri çok önemlidir" dedi.