Eski Gençlik ve Spor Bakanı, AK Parti Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, partisinin kuruluşunun 16. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Kılıç, Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde kurulan partinin, Türk siyaset ve demokrasi tarihinde bir dönüm noktası ve Türkiye'de yeni bir çağın başlangıcı olduğunu ifade etti. Kılıç, "Milletimizin o güne dek söylenmemiş sözlerinin dile getirildiği, onların gönlüne ve haline tercüman olunduğu AK Parti'de işte tam da bu sebeple attığımız her adım aziz milletimizin kalbinde makes bulmuştur" dedi.

AK PARTİ AİLE OCAĞI

AK Parti'nin yalnızca siyaset yapılan, siyaset öğrenilen bir kurum değil; gönül verenleri için bir ilim ve kültür yuvası olduğunu belirten Kılıç, misajında şu ifadelere yer verdi:
"AK Parti memleket aşkını referans alarak kurulmuş ve varlığını 16 yıldır bu sevda üzerine konumlandırmış bir gönül deryasıdır. AK Parti bizim için ayrıca modern yüzyılda vefanın yeniden tanımlandığı bir aile ocağıdır. Kurulduğu günden bugüne aziz milletimizin teveccühü ile dalga dalga büyüyen partimizin, girdiği her seçimden zaferle ayrılmasının temelinde millete sırtını değil, yüzünü dönen bir siyasi hareket olması yatmaktadır. Bu seçim galibiyetleri; 2001'de yola çıkarken millete verdiğimiz sözlerin her seferinde tazelenen akitnameleridir. Millet; sesine kulak veren, sesine ses veren AK Parti kadrolarına her seferinde tam yetki vermiştir. Bu davanın neferleri de galibiyetlerinin neşesine değil; milletten alınan emanetin ağırlığına dikkat etmişlerdir. 'Dünya beşten büyüktür' diyerek, başka ellerin ülkemize biçtiği rolü elinin tersiyle iten, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi mücadelesinde, daima onunla saf tutmaya ve milletimize aşkla, sevdayla hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle partimizin 16. Kuruluş yıldönümünün hayırlara vesile olmasını diliyor, davamıza emek ve gönül veren tüm gönüldaşlarımızı saygı ve muhabbetle selamlıyorum."