Fındığın sorunları ile ilgili AK Parti Karadeniz milletvekilleri Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'ei ziyaret etti.

Ziyarete, Samsun Milletvekili Ahmet Demircan'ın başkanlığında Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Ordu Milletvekili Ergün Taşçı, Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu katıldı.

SORUNLAR DİKKATE ALINIYOR
Fındığın sorunları ile ilgili Karadeniz milletvekillerini dinleyen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, fındıkla ilgili sorunları dikkate aldığını, daire başkanlığı kurulacağını, lisanslı depoculuk ve tarımsal desteklemenin devam edeceğini, fındık alanlarının yenilenmesi ile kalite artırılmasının yapılacağını ve rekolte tespiti yapılarak Tarım Bakanlığı tarafından duyurulacağını açıkladı.

ÜRETİCİ SAHİPSİZ DEĞİL
Ziyaretle ilgili değerlendirmede bulunan AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, 'Karadeniz milletvekillerinin bu girişimleriyle fındık üreticisinin sahipsiz olmadığının, bakanlığın ve bölge milletvekillerinin takipte olduğunun bilinmesini istiyorum' dedi.