Samsun Devlet ve Opera Bale Müdürü ve Sanat Yönetmeni Mehmet Ortaç, her yıl hem temsil hem de seyirci sayısını hızla artırarak çalışmaları sürdürdüklerini söyledi. Ortaç, 2015-2016 temsil sezonunda Aşk-ı Memnu operası, Aşk İksiri Operası, Notre Dame'ın Kamburu Balesi eserlerinin sahnelendiği ve seyirciden büyük ilgi gördüğünü belirterek 21 Nisan'da da Tosca Operası'nın sahnelenmeye başlanacağını dile getirdi.

BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI
Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü tarafından 2014- 2015 sanat sezonu için hazırlanan ve 18 Ekim 2014 de ilk gösterimi yapılan 'Hekimoğlu' operasının büyük beğeni topladığını belirten Ortaç, "Karadeniz Bölgesi'ne ait ilk opera eseri olma özelliği taşıyan eserin bestesini Tolga Taviş yapmış, librettosunu ise Bertan Rona hazırlamıştı. Gelen davet üzerine Hekimoğlu Operası'nı bu yıl Uluslararası İstanbul Opera Festivali'nde sahneleyeceğiz. Festival Temmuz ayında olacak. Yöremizin, bölgemizin konusunun yer aldığı Hekimoğlu Operası ile iddialıydık zaten. Geçmişte Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde yaşayan ve adına türkü yazılan Hekimoğlu İbrahim'in aşk ve kahramanlık dolu hikayesinin anlatıldığı opera eseriyle uluslararası bir festivalle dünyaya açılıyoruz. Karadeniz'in bütün melodi zenginliği içinde olan bir opera. Önümüzdeki sezonda bildiğim kadarıyla İzmir Operası da Hekimoğlu Operası'nı repertuarına aldı. Onlarda sahneleyecekler" diye konuştu.

HALKIMIZIN İSTEKLERİNE KULAK VERDİK
Ortaç, Samsun'da opera ve balenin tahminlerin üzerinde bir ilgi gördüğünü belirterek, "Bunda Karadeniz'de özellikle Samsun'da sanata eğilimin çok fazla olduğunu biz tespit ettik. Kaliteli işleri tercih ediyorlar. Bizi de yönlendiren halkın tercihleridir. Biz de halkımızın isteklerine kulak verdik. Sayılardan da gözüktü ki sanat değeri daha yüksek olan eserler daha çok seyirci buldu. Bu açıdan dikkatle incelenmesi gereken bir bölge Karadeniz Bölgesi. Temsillerde sanatçıların alkışı hak ettikleri yerde çok coşkulu tepki veriyor seyirci. Bu batıda bile bazen zor görülür. Sanatçıların performanslarına göre alkışla cevap verme refleksi tam performansın en yüksek yerinde gerçekleşiyor. Mükemmel bir şekilde cevap veriyorlar. Bunu bize gelen yabancı konuklarımız da teşhis ediyorlar" dedi.

Ortaç, Samsun'da 2015-2016 sezonunda toplam 108 temsil ve 15 turne programının yapılmış olacağını belirterek temsillerde salon doluluk oranın ise ortalama yüzde 83 olduğunu söyledi.