TÜRK-İŞ İl Temsilcisi Nakif Yılmaz, bağlı sendikaların temsilcileriyle basın toplantısı düzenledi. Yılmaz, Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın açıklamalarının kafalarda soru işaretleri oluşturduğunu, bunları giderecek bir düzenleme beklentisi içerisinde olduklarını söyledi.

SORU İŞARETLERİ ARTTI
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 22 Mart'taki grup toplantısındaki taşeronla ilgili açıklamasını sürpriz olarak nitelendiren Yılmaz, "22 Mart'ta bir sürprizle karşılaştık. 150 bin kişi düşünülen ve asıl işi yapanlara karşı Başbakan Ahmet Davutoğlu 720 bin, Maliye Bakanı'na göre ise 740 bin kişilik bir rakam açıkladı. Bakanın bu açıklaması kafamızdaki soru işaretlerini artırdı. Beklentimiz tüm çalışanların, çalıştıkları kurumdaki toplu sözleşmeye tabi olacağı bir işçi statüsüydü. O toplu sözleşmeden kadrolular nasıl faydalanıyorsa bu arkadaşlarımız da öyle faydalanacaktı. Yapılan düzenleme kesinlikle böyle olmadığını ortaya koymuştur" diye konuştu.

MEMURLAR DA GÜVENCEDEN ÇIKTI
Kimsenin kafasında soru işareti kalmadan, herkesin memnun olacağı bir yasal düzenleme beklentisi içinde olduklarını ancak buna karşılık bulamadıklarını belirten Yılmaz, "Şimdi 1 taşla 2 değil, 5 kuş vurma sisteminin önü açılıyor. Artık devlet memurları da bu yasayla güvence altında değil. Sendikayı ortadan kaldıracaksın, hiçbir sosyal hakkın olmayacak. Bunun taşerondan farkı ne? Buna kadro demek dahi istemiyoruz. Tamam bu düzenleme bizi sevindirmiştir, düşünenlerin eline koluna sağlık, ancak beklentimizin çok altında gerçekleşti. Bu meclise geldiğinde mutlaka sendikalarla bir araya gelip çalışanlarımızın kafasındaki soru işaretlerini girecek bir düzenleme yapılmasını istiyoruz. Taşeronun adı, 'devlet taşeronu' olsun istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Barış BUDANOĞLU