Samsun Yem Sanayi Ticaret A.Ş., Yemsel Tavukçuluk A.Ş. ile Çakıroğlu Hammadde Tavukçuluk A.Ş. tavukçuluk sektöründeki ekonomik dar boğazdan dolayı, yaklaşık 4 ay önce iflas erteleme talebinde bulundu.

Bunun üzerine mahkeme tarafından şirketlere kayyum atandı. Şirketlerin mali durumu atanan kayyum tarafından denetleniyor.

CİDDİ SIKINTILAR YAŞANDI
Samsun Yem Sanayi Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Musa Çakır, tavukçuluk sektörünün son 3 yıldır ciddi sıkıntılar geçirdiğini bundan dolayı da kendilerinin de büyük derece etkilendiklerini belirterek, "Tavuk sektöründe ihracatta ciddi sıkıntılar yaşandı. Üst üste gelen döviz yükselişleri ise tavukçuluk sektöründeki ekonomik krizi tetikledi. Samsun Yem Sanayi Ticaret A.Ş. ve diğer iki şirketimiz de bundan etkilendi. Yaklaşık 4 aydır borçlarımızı yapılandırmaya başladık. Tavuk yetiştiricilerimize ise kısmı olarak ödeme yapıyoruz. Temennimiz bu sıkıntıdan biran önce kurtulmak" diye konuştu.

DESTEK BEKLİYORUZ
Şuanda kendilerinin maddi değil manevi desteğe ihtiyacı olduğunu söyleyen Çakır, "500-600 bin olan satışlarımız 250 binlere düştü. Şehrimizin Samsun'un öz markası olan Samsun Yem'e sahiplenmesini istiyoruz. Bizlerin maddi bir beklentisi yok. Biz sadece şehrimizden manevi desteği yanımızda görmek istiyoruz. Halkımız yerel ürünler tüketsin. Böylelikle bizlere en büyük desteği vereceklerdir. Samsun'da yerli marka tüketilmelidir. Yerli tavuk tüketildiği takdirde katma değeri de Samsun'a kalacaktır. Bu da şehre yatırım olarak geri dönecektir. Ekonomik kriz içerisine girmiş olmamıza rağmen istihdam da da büyük bir azaltmaya gitmedik. İlimizde ve yakın bölgemizde, IPARD Hibe Destekli Yatırım Kredisi 100 adet tavuk kümesi yapıldı. Bu işletmelere bize güvenerek bu işe girdiler. bu işletmelerimiz de bizlerle birlikte varlar. Bunun için halkımızın yerli tavuk tüketmelerini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Bayram OK