AK Parti'nin kuruluşunun 16. yılı için kutlama etkinlikleri düzenlendi. Sincan'daki Harikalar Diyarı'nda düzenlenen etkinliğe, aralarında Havza Belediye Başkanı Murat İkiz'in de bulunduğu yaklaşık 6 bin davetli katıldı.

HALKIMIZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Program sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, her zaman AK Parti'nin bir neferi olmaktan gurur duyduğunu belirterek, partinin kuruluş sürecinde yaşadıklarını anlattı. Başkan İkiz, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı 1999 yılında Pınarhisar cezaevinde ve cezaevi süreci sonrası İstanbul'da kendisini evinde ziyaret edip, geçmiş olsun dileklerimi sundum. Bu anılar benim için çok kıymetli. Daha sonra AK Parti'nin kuruluş süreci başladı. 2001 yılında kurucular kuruluna üyelik için başvuru yaptım. 14 Ağustos 2001 tarihinde AK Parti'nin kuruluşunun açıklandığı Ankara'daki TÜRK-İŞ'e bağlı TEZ-İŞ'in toplantı salonunda bulunan ve o güne tanıklık eden 3 Samsunludan biri olmanın gururunu yaşıyorum. O gün, o salonda Samsun'dan ben, Milletvekillerimiz Cemal Yılmaz Demir ve Musa Uzunkaya vardı. Partimizin kuruluşundan bu yana hem partime hem de ilçeme hizmet etmek için Sayın Cumhurbaşkanımız ve AK Parti'nin Kurucu Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bize göstermiş olduğu yolda halkımız için çalışıyoruz' dedi.

HAVZA OYLARINI ARTTIRIYOR

Türkiye ve AK Parti'nin 2019 ve 2023 hedeflerine emin adımlarla yürüdüğünü söyleyen Başkan İkiz, ''Bu mücadele içerisinde bizler de üzerimize düşen her türlü görev ve sorumluluğu yerine getireceğiz. 14 Ağustos 2001'de Samsun'dan 3 kişi çıktığımız bu yolda şimdi Samsun ve Havza'dan binlerce kardeşimizle aynı yolda yürümenin mutluğu anlatılmaz. Allahımıza şükürler olsun bugün Havza'da AK Parti her seçim oylarını arttırıyor. İnşallah halkımızdan aldığımız bu destekle 2019 ve 2023 hedeflerimize ulaşacağız" diye konuştu.