Atakum Belediyesi tarafından hayata geçirilen 'Her Öğrenci Bir Hayat, Her Okul Bir Kitap' projesinin ilki, 'Çanakkale Zaferi'nin 101. Yılı' konseptiyle Atakum Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Ortaokulu öğrencileriyle birlikte gerçekleştirildi. Çanakkale Savaşı ve Çanakkale Zaferi'yle ilgili düşüncelerini kaleme alan 101 öğrencinin şiirlerine yer verilen proje kapsamında, öğrencilerin eserleri bir kitapta toplandı. Kitap için düzenlenen gala gecesinde ise Çanakkale ruhu yaşatıldı.

DUYGUSAL ANLAR

Atakum Belediyesi Kültür ve Eğitim Merkezi'nde düzenlenen gala gecesine Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Atakum Belediyesi Meclis Üyeleri, 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mahmut Erdoğan, TÜGVA İl Temsilcisi Hakan Durmuşoğlu, Özgecan Kadın Koordinasyon Merkezi Gönüllü Yöneticisi Fatma Taşçı ile Atakum Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, velilileri, yöneticileri ve öğretmenleri katıldı. Öğrencilerin Çanakkale Zaferi'yle ilgili düşüncelerinin, Çanakkale Savaşı'ndan görüntü ve fotoğraflarla süslenerek aktarıldığı filmin gösteriminin ardından, öğrenciler şiirlerini okudu. Şiirlerini okudukları sırada duygusal anlar yaşayan Atakum Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin bu duygu yoğunluğu salonda bulunanları da etkiledi.

'101 YIL GEÇSE DE RUH AYNI'

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı yaptığı konuşmada öğrencilerin ortaya çıkarttığı eserle gurur duyduğunu kaydederek, 'Çanakkale Zaferi, yokluk içerisindeki bir milletin var olma mücadelesidir. Seyit Onbaşının 215 kiloluk mermiyi insanüstü bir güçle sırtladığı, bir günlük yiyecekleri sadece üzüm hoşafı olmasına rağmen ecdadımızın verdiği mücadelesi, sonuçta elde edilen büyük zaferi ile Çanakkale, bizim gurur kaynağımızdır. Aradan yıllar geçmesine rağmen, o gün savaştığımız ülkeler, yokluk içerisindeki ecdadımızın varoluş hikayesini şaşkınlıkla anlatmaktadır. Günümüzde geldiğimizde, aradan 101 yıl geçmesine rağmen o ecdadın torunları, büyük zaferi unutmadıklarını Her Öğrenci Bir Hayat, Her Okul Bir Kitap projemizle bir kez daha gösterdi. Emek veren yavrularımızı, yavrularımızı bu güzel bilinçle yetiştiren ailelerini ve öğretmenlerini kutluyorum' diye konuştu.

'BAŞKAN TAŞÇI'YI KUTLUYORUZ'

Atakum Belediyesi'nin gerçekleştirdiği proje ile öğrencilerin Çanakkale ruhunu derinden yaşadığını söyleyen Atakum Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Nihat Albayrak, 'Öğrencilerimizin eserlerinin bir kitapta toplanması ve Çanakkale Zaferi'ni anlatan bir filme konu olması bizleri gururlandırdı. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'ya böylesi önemli bir çalışmaya imza attığı ve ilk adımını da bizlerle attığı için teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimizin, tarihimize bu kadar duyarlı olması, Çanakkale'de 101. yıl önce yaşanan ve zaferle sonuçlanan savaşı, yaşamışçasına bu kadar duygusal bir dille eser haline getirmesi, geleceğimiz adına umut vericidir' şeklinde konuştu.

HER YER AY-YILDIZ

Çanakkale Savaşı'nı temsilen o dönemde giyilen asker kıyafetleri ile bir anda sahneye çıkan oyuncular ve akabinde başlayan meşhur Çanakkale Türküsü, salonda bulunanları heyecanlandırdı. İstiklal Marşı'nı ellerinde Türk bayrakları ile okuyan davetliler, destanın türküsüne de aynı şekilde, ellerinde Türk bayraklarıyla gurur içerisinde eşlik etti. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Öğrenci Bir Hayat, Her Okul Bir Kitap projesi kapsamında ortaya çıkan Çanakkale Zaferi'nin 101. Yılı temalı kitapta eseri bulunan öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Başkan Taşçı, kitabın hazırlanmasına emek veren öğretmenlere ise plaket vererek teşekkür etti.