Vezirköprü Orman İşletme Müdürü Melek Burçin Irmak öncülüğünde ORKÖY Şefliği sorumluluğunda bir proje kapsamında Türkmen Mahallesi'nde 17 hayvan üreticisine ikişer adet et ve süt üretimi yapmaları için simental ırkı inekler verildi. Simental ırkı ineklerin orman köylüsüne destek ve et, süt üretiminde daha fazla üretim, bilinçli hayvancılık yapılması için verildiği, üreticilere ödeme kolaylığı sağlandığı, ineklerin geri ödemelerinin 2 yıl ödemesiz 5 taksitte faizsiz ödeneceği açıklandı. Yapılan bu proje ile süt ve et veriminde daha fazla üretimin hedeflendiği kaydedildi.
Kura çekimi sonucu ineklerin sahipleri belirlenirken heyecanlı anlar yaşandı. Hasan Sarıkaya, ORKÖY'ün kendilerine destek ve üretimin daha fazla olması için verdiği inekler için teşekkür etti. Zeynep Kına aldığı ineklere çok iyi bakacağını belirterek, bu ineklerin alınmasına sebep olanlara teşekkür etti.
71 yaşındaki Hüseyin Kına kura ise kendisine çıkan inekler için mutlu olduğunu ifade ederek, 'Yoğurdunu sütünü hep beraber yiyeceğiz. Komşularımıza, mahallemize, tüm Vezirköprü'ye faydalı olacak. Bu ineklere gelinimle bakacağız' diyerek mutluluğunu dile getirdi.

ORKÖY’den simental dopingi