Yaşlılar, Engelliler, Çocuklar ve Mültecilerin Barınma, Dinlenme, Moral, Rehabilitasyon ve Dayanışma Derneği(Mavi Yaşam Derneği) 1. Olağan Genel Kurulu Bafra'nın Kolay Mahallesi'nde gerçekleşti.

Kongrede oy birliği ile başkan seçilen Hüseyin İşler ise yaptığı konuşmada, 'Kolay Mahallesi'nde, 'Yaşlı Köyü' kurulması hedeflenmektedir. Bu amaç için Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından boşaltılmış halen eğitim öğretim yapılmayan, boş bulunan okulun yeniden dizayn edilip yaşlıların barınması için düzenlenmesi düşünülüyor. Bu sayede atıl bir yatırım tekrar değerlendirilecek ve ekonomiye kazandırılacaktır. Bu yıl içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı'ndan okulun ve Milli Eğitime ait arazinin bu amaçla kullanılmak üzere Mavi Yaşam Derneği'ne tahsisi konusunda ve dernek üyelerinin çalışmaları ile derneğin bu proje için gerekli oluşturması sağlanması hedeflenmektedir' ifadelerini kullandı.

Kongrede Başkanlığa Hüseyin İşler seçilirken Yasemin Giner, İlhan Ateş, Mehmet Can Aker, Belma Güley, Nihat Alpaslan ve Elem Ay yönetim kurulu üyeliğine seçildi.