AK Parti Vezirköprü İlçe Başkanı Halil İbrahim Doğan'ın tarihi Kervansaray'da verdiği kahvaltıya katılan Karaaslan, Vezirköprülülerle bir araya geldi.

Kahvaltı ve gezi programına İlçe Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe, AK Parti Vezirköprü İlçe Başkanı Halil İbrahim Doğan, Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, parti yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı.

Kahvaltı sonrası bir konuşma yapan AK Parti İlçe Başkanı Halil İbrahim Doğan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan'a ilçeye yaptığı ziyaretten dolayı teşekkür etti.

Karaaslan da yaptığı konuşmada, ilçedeki ilgiden son derece memnun olduğunu belirterek, ilçenin doğal güzellik, kültürel ve tarihi zenginlik açısından çok zengin olduğunu, bu zenginliğin değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Karaaslan il, ilçe teşkilatlarının ve hükümetin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

İlçenin en önemli kültürel yansımalarından yöresel kıyafetli Sarıdibek Mahallesi'nden gelen bayanlarla özel ilgilenerek onlarla sohbet eden Karaaslan'ın tarihi mekanların fotoğrafını çekmesi, İl Başkanı Göksel'in de öğrencilerle soru çözmesi gözlerden kaçmadı.

TARİHİ MEKANLARI VE ESNAFI ZİYARET ETTİ

Tarihi Bedesten, Saat Kulesi'ni gezen Karaaslan, tarihi Fazıl Ahmet Paşa Halk Kütüphanesi'ni ziyaret etti. Kütüphane hakkında bilgi aldıktan sonra kütüphaneyi gezerek öğrencilerle sohbet eden Karaaslan, öğrenciler yönelik yaptığı konuşmada ilçenin her alanda ön plana çıkan güzel bir ilçe olduğunu söyledi.

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak düşünce ve sorunları dinlemek için ilçede olduğunu ifade eden Karaaslan öğrencilerden çevreye, kültür ve tarihe sahip çıkmalarını istedi. Daha sonra İlçe Halk Eğitim Merkezi'ni ziyaret eden Karaaslan, ilçenin doğa harikası Şahinkaya Kanyonu'nu da gezdi.

'TERÖR İNSANLIK SUÇUDUR'

Terörle ilgili açıklamalarda bulunan Çiğdem Karaaslan, terörün Sur'da insanları göç etmeye zorladığını, buna hükümet olarak asla izin vermeyeceklerini belirtti. Sur için özel çalışmalar yapıldığını, dünyaya örnek olacak bir proje hazırladıklarını açıklayan Karaaslan, terörü destekleyen herkesin terörden zarar gördüğünü vurgulayarak teröre karşı birlik çağrısı yaptı.