Eski MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, MHP'nin olağanüstü kongreye gitmesi gerektiğini söyledi. Şimşek, Bafra Öğretmenevi'nde düzenlediği basın toplantısında, MHP'nin 47 yıl önce anayasa ve siyasi partiler kanunu çerçevesinde kurulan, şanlı ve şerefli bir geçmişe sahip, milletin hakkını koruyan, değerlerine sıkı sıkıya bağlı bir siyasi parti olduğunu belirtti.

ÜLKEDE KAOS VAR
MHP'nin mahkeme kapılarında olmasının kendilerini derinden yaraladığını dile getiren Şimşek, "Türkiye, yakın tarihte eşi benzeri görünmemiş sosyal, ekonomik ve siyasi bir kaos, karmaşa ortamından geçiyor. Milletimizin oyu ile iktidara gelenlerin öngörüsüz politikaları nedeniyle bu durum gün geçtikçe daha da derinleşmektedir. Ülkemiz bu halde iken MHP'nin kendi iç meselelerine odaklanarak enerjisini bu yolda harcaması doğru değildir. Bu, MHP ve ülkücü camia için önemli olduğu kadar ülkemizin geleceği için de hayati önemdedir" ifadelerini kullandı.

BİZİ DERİNDEN YARALADI
Şimşek, 1 Kasım seçimleri sonrası oluşan parlamento aritmetiğinden MHP'lilerin memnun kalmadığını ve genel merkez delegelerinden yeterli sayının çok üzerinde imza toplayarak ortaya çıkan sonucun sorgulanması ve gerekli tedbirlerin alınması için olağanüstü kurultay çağrısı yapıldığını anlatarak, şunları kaydetti: "Bunu bir kez daha ifade etmek isteriz ki bizce bu konuda imza veren vermeyen genel merkez delegeleri de ülkücü, milliyetçi camianın saygın temsilcileridir. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gerçekten adı gibi değerli bir devlet adamıdır. Bu açıklama asla bir başkaldırı hareketi değildir. Sadece ve sadece MHP'nin iktidara yürümesi için yapılması gerekenlerin tartışılmasına imkan sağlamak içindir. Milliyetçi, ülkücü hareket fazlasıyla hak ettiği iktidara ulaşarak doğal olarak sevdalısı olduğu ülkesini yönetmek istemektedir. Bu tabloyu düzeltmek ve ortadan kaldırmak her MHP'linin asli görevidir. Bizler ömrümüzü bu davaya adamış kişiler olarak 'ne olursa olsun' demek durumunda değiliz. MHP'nin mahkeme kapılarında olması bizleri derinden yaralamıştır. Saygıdeğer Genel Başkanımızın oluşan demokratik talebi mutlaka değerlendireceğine ve olağanüstü genel kurulu toplayacağına olan inancımızı muhafaza etmek istiyoruz. Çünkü bizler biliyoruz ki Sayın Bahçeli, bu ferasete sahip birisidir."