Samsun Balkan Türkleri Derneği 14. Olağan Kurulu, Gazi Sahnesi'nde gerçekleşti.

Kurula, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Hayati Tekin, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Balkan Türkleri Konfederasyonu Başkan Yardımcısı İzzet Altuntaş ve delegeler katıldı.

İbrahim Ülker'in divan başkanlığını gerçekleştirdiği genel kurulda, tek listeyle seçime giren mevcut başkan Cihat Yılmaz, 5. kez seçilerek güven tazeledi.

ALLAH HESABINI SORAR
Genel Kurul'da konuşan CHP Samsun Miltekvekili Hayati Tekin, Balkan Türkleri'nin 2 defa Mustafa Kemal Atatürk'ün hemşehrisi olduğunu belirterek, ''Bu özelliğimizi hiçbir zaman unutmamamız gerekiyor. Atatürk'ün en fazla saldırıya uğradığı son zamanlarda, birbirimize ve ulu önderimize daha fazla sahip çıkma mecburiyetimiz var. Bu mecburiyet boş bir kelimeden ibaret değil. Çanakkale Zaferi'nden sonra batı ülkelerinin Atatürk'ün şahsına beslediği bir kin oluştu. O kinin yansıması Balkanlardaki Türklere fiili bir hale geldi. Aslında biz Balkanları 93 Harbi'nde kaybettik. O topraklardan Türk milleti Anadolu'ya çekilmeye başladı. Yunanistan'da yaşayan atalarımıza her türlü baskıyı, hakareti gerçekleştirdi. Bunun içine maalesef namus da dahildi. Özellikle Balkan Türkleri'nin dikkat etmesi gereken nokta var. Atatürk, genel kurmay başkanı görevine getirilmek üzere olduğu sırada Yunan veziri azama gönderdiği mektupta, 'Benim orada 120 bin civarı hemşehrim var, sizin burada 10 katı fazla vatandaşınız var. Onların başına bir zelal gelirse, namus hariç, yapmış olduğunuz zulmü 10 katıyla geri veririm' dedi. Yunanistan bu tehdidi aldığı için, Bulgaristan'daki Türklerden daha az zulm gördü. Biz, sağlık ve güvenlik içinde Cülcemal Vapuru'na ulaşabildiysek ulu önderin sayesinde. Bunu unutan nankörden Allah hesabını sorar" diye konuştu.

Zerrin SOMUNCU