Ondokuz Mayıs Üniversitesi Vakfı Başkanlığı'nın 33. Genel Kurulu, OMTEL Otel'te yapıldı.

Eski Başkan Prof. Dr. Muhammet Dervişoğlu'nun OMÜ Rektörlüğü'ne adaylığını açıklaması nedeniyle, Vakıf Başkanlığı'na Prof. Dr. İsmet Boz aday gösterildi. 50'si kurucu, toplam 85 üyenin üyenin oyunu alarak başkanlığa seçilen Prof. Dr. Boz, "Bu günü kadar, üniversitemizin gelişmesi için canla başla çalışan Vakıf üyelerimize teşekkür ederken, yeni yönetimimizin başarılara imza atmasını diliyorum" dedi.

Genel kurulda konuşan OMÜ REktörü Prof. Dr. Hüseyin Akan ise, OMÜ Vakıf ile ilgili 3 kez mahkemelik olduklarını belirterek, "2007 yılında açılan bir davada, Yargıtay bizi haklı buldu. Daha sonra yine şikayet edildik. Bu defa yine haklı bulunduk. Son olarak 2014 yılında yine ihalalerle ilgili şikayet edildik. Bunda da yerel mahkeme bizi haklı buldu. Hem üniveriste idare komisyonları hemd e Vakıf incelendi. İhale Kanunu'na göre kamu yöneticileri, vakıf kuramaz ve kiralama yapamaz. OMÜ Vakfı tüzüğü ve Genel Kurul yapısı ile bu tanıma uymamaktadır. Bu 3 kez mahkemece teyit edilmiştir. Samsun enterasan şehir. Hiçbir kuruş almadan mesaisini harcayan kaynaklarını neredeyse tamamını üniversiteye harcayan bir vakıf, bu şehirde sorgulanıyor, mahkemelere kadar gidiliyor. Başka üniverisetlerde şunu gördüm. Üniversitenin kiralama sözleşmesi imzasında, kiralayan da kiraya veren de üniversite rektörü görünüyor. Ben bunun suç olduğunu diğer rektör arkadaşlara söyledim. Bunun gibi en az 30 üniversite var. Bunlarda yasaya aykırılık var, ama onlardan birşey sorulmuyor. Ama bizde mahkemeye kadar gidiliyor" diye konuştu.

DERVİŞOĞLU BAŞARI DİLEDİ
OMÜ Rektörlüğü'ne adaylığını açıklayan eski OMÜ Vakfı Başkanı Prof. Dr. Muhammet Dervişoğlu da, "OMÜ Vakfı, üniversiteyi geliştiren bir vakıftır. Bunları yapmak için de 5 işletmemiz bulunmaktadır. Yeni yönetimin benden sonraki çalışmalarında başarılı olacağına inancım tamdır. Yeni başkan ve yönetimine başarılar diliyorum" dedi.

Bayram OK