Kurban bayramına sayılı günler kala yurdun çeşitli bölgelerinden kurbanlıklarını satmak için Manisa'ya gelen hayvan üreticileri, canlı hayvan borsasındaki padokları doldurmaya başladı. Üreticiler, Manisalı vatandaşlar için göz bebeği gibi baktıkları kurbanlıklarını sergiledi. Kurban pazarının en büyük ilgi odağı ise 3 yaşındaki 'Ceylan' isimli boğa oldu. Bir ton ağırlığındaki boğa, 17 bin 500 TL'lik fiyatı ile dikkat çekiyor. Kurbanlık hayvanının bir ton ağırlığında olduğunu anlatan üretici Ömer Çağlayan, 'Pazardaki en büyük hayvan şimdilik bu. İsmini Ceylan koyduk. 17 bin 500 TL istiyoruz. Vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. Gördükleri anda yönlerini değiştiriyorlar. Söylediğimiz fiyatın içerisinde pazarlığımız olur. Pazarlık sünnettir' dedi.
Ardahan'dan Manisa'ya gelen üretici Turan Kılınç, fiyatların geçen seneki fiyatla aynı olduğunu belirterek, piyasanın çok pahalı olmadığını söyledi. Kılınç, 'Geçen sene de danayı 8 bin TL'den satıyorduk. Bu sene de öyle oldu. Herhangi bir pahalılık yok. Millet karaborsaya düşürmeye çalışıyor bu işi. Her çıkan kafasına göre konuşuyor. Bazı insanlar ise son günü bekliyor. Fiyatlar geçen seneye göre normal. Biz canlı kilogram olarak da satıyoruz. Canlı olarak piyasada 18 liradan başlıyor, 20 liraya kadar gidiyor' diye konuştu.
Küçükbaş hayvan üreticisi Orhan Pulçak da yem fiyatlarının pahalılığından söz ederek zor durumda olduklarını söyledi. En düşük küçükbaş hayvan fiyatının 800 liradan başladığını aktaran Pulçak, en yüksek olanın ise bin 300 TL olduğunu ifade etti.
Kurbanlık havyan almaya gelen vatandaşların birçoğu fiyatlardan memnun olduklarını ifade ederken, kimileri ise fiyatların çok yüksek olduğunu söylediler. Geçen yıllara göre fiyatların arttığı hayvan pazarında, en ucuz büyükbaş kurbanlık 7 bin TL olurken, en pahalısı 17 bin 500 TL'ye satışa sunuluyor. Küçükbaşlar ise 700 ile bin 500 TL arasında değişiyor.

Otomobil fiyatına kurbanlık