Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nun da aralarında yer aldığı Türkiye'nin dört bir yanına inşa edilen yeni statların açılışını milyonlarca futbolsever merakla ve heyecanla beklerken artık geri sayıma geçildi.

Bakan Akif Çağatay Kılıç, "Futbolseverler takımlarının karşılaşmalarını çok kısa bir süre sonra yeni statlarında izleyecek" dedi

SON AŞAMAYA GELİNDİ
Gençlik ve Spor Bakanlığı, tesisleşme hamlesindeki önemli yatırımlarından olan stadyum projelerinde son aşamaya geldi. Türkiye'nin dört bir yanına inşa edilen yeni statların açılışını milyonlarca futbolsever merakla ve heyecanla beklerken, ülke futbolunun geleceğine yön verecek modern tesisler için artık geri sayım başladı. Samsun, Adana, Batman, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, Kocaeli, Sakarya, Sivas, Trabzon ve Malatya'daki statların yapımı son aşamasına geldi.

YAŞAYAN STATLAR
Türk futbolunun en büyük yatırımları arasında yer alan stat projelerinin son durumuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 'Futbolseverler takımlarının karşılaşmalarını çok kısa bir süre sonra yeni statlarında izleyecek. Futbolumuzun çehresini değiştirecek stat projelerinde sona yaklaşıldı. Yaşayan statlar oluşturmak için çalışıyoruz.

SAMSUN STADI'NDA SON DURUM
Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nun betonarme imalatlarının, satış ünitelerinin olduğu bölümler, localar ve ince imalatların tamamı bitirildi. Çelik çatı sistemi de tamamlanan stadın yüzde 30 seviyesinde olan çatının kapanması ve dış cephe çalışmasının tamamlanmasından sonra çim serme işlemi ve koltuk montajı başlanacak. Stadın 2016 yılı içerisinde yapımı tamamlanacak.