Bilyoner.com Kadınlar Basketbol 1. Ligi'nin 24. haftasında Samsun Canik Belediyespor, deplasmanda Beşiktaş'la karşılaştı.

Mavi- Beyazlılar başa baş bir mücadeleye sahne olan maçta ilk periyodu 20-16 geride tamamlasa da, soyunma odasına 38-29 galip girdi. Farkı üçüncü periyotta da koruyan Samsun ekibi, son çeyrek öncesi 7 sayılık farkla 57-47 üstündü.

Maçın son periyoduna Beşiktaş iyi başlayıp bir ara farkı 3 sayıya kadar indirse de, Samsun Canik Belediyespor mücadeleden 79-69'luk skorla galip ayrılarak play-off ve Avrupa Kupalarına katılma konusunda önemli bir engeli geçmiş oldu.

Canik'te Essence Carson 25, Deniz Çolakoğlu 17, Zane Tamane 14 ve Burcu Çiğil 13 ve İlsu Darıcıoğlu da 10 sayıyla skor yapan isimler oldu.

KALKAN TRİBÜNDE...
Eski Canik şimdiki Beşiktaş Kaymakamı Abdullah Kalkan, Akatlar Arena'daki maçta mücadeleyi izleyenler arasındaydı. Canik Belediyesi Başkan Yardımcısı Alican Usta, Canik Belediyespor Başkanı Ercan Bayrak ve beraberindekilerle maçı izleyen Kalkan, takımla da yakından ilgilendi.

MÜTHİŞ OYNADIK...
Başantrenör Mehmet Can Öztürk, karşılaşmada baştan sona üstün olduklarını belirterek, "Müthiş bir oyun ortaya koyduk. Oyuncularımız sahada ne istiyorsak yerine getirdi. Onları kutluyorum. Bu galibiyet Avrupa Kupalarına katılma konusunda bize büyük avantaj sağlayacak. Kalan 2 maçımızda da gereken skorları alıp, bu hedefe ulaşmak istiyoruz" dedi.

Selçuk KAYA