İlkadım Belediyesi tarafından düzenlenen İletişim Zirvesi Kişisel Gelişim Eğitim Semineri, İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda yapıldı. Seminerde ikincisi gerçekleştirilen İletişim Zirvesi'nde yaşam koçu Hakan Mengüç ve ekranların sevilen yüzü TRT Spor Spikeri Erdoğan Arıkan salonu dolduran gençlere önemli bilgiler verdi.

MENGÜÇ'TEN ÖNEMLİ BİLGİLER
Gün boyunca süren eğitim seminerinde ilk olarak sahneye çıkan Türkiye'nin kişisel gelişim ve koçluk alanında en çok okunan ve takip edilen yazarı Hakan Mengüç, 'beden dilimizi nasıl etkin kullanırız?', 'hayal gücümüzü nasıl kullanırız', 'stresten kurtulma yöntemleri ve pozitif düşünme' konuları hakkında bilgiler aktardı.

KATILIMCILARA 15 DAKİKA TERAPİ
Katılımcılara, uygulamalı örneklerle oldukça bilgilendirici ve bir o kadar da eğlenceli geçen seminerde konuşan Hakan Mengüç, 'Neyi başarmış olursanız olun, hep bir adım daha ileri gitmek isteyeceksiniz. Çünkü bu istek bilinçaltımızın temel bir güdüsü. Her yeni adımınızda kendinizi geliştiriyor olacaksınız ve bu da sizi mutlu edecek. Gelişim hiçbir zaman bitmez, unutmayın 'ben oldum' demek 'ben öldüm' demektir.'dedi. Mengüç konuşmasının sonunda ney dinletisi ile birlikte salondakilere 15 dakikalık terapi verdi.

HAYALLERİNİZİN PEŞİNDEN GİDİN
Mengüç'ten sonra sahneye çıkan TRT Spor Spikeri Erdoğan Arıkan ise, " En önemli kararları gençken alıyoruz. Siz de yapmak istediğiniz işi belirleyin ve hayallerinizin peşinden gidin. Sizin yapabileceğiniz, ileride mutlu edecek ve kariyer olarak da size katkı sağlayacak işi bulun. Herkes spiker olamayabilir ama herkesin en iyi yapacağı bir iş vardır mutlaka. Onu bulun ve ona göre karar verin. Aslında her meslek ve hayat için geçerli bir mesele. Yaptığınız mesleği de aklınızla yapıyorsanız o zaman başarılı olmamanız için hiçbir sebep yok. İnsan kafasında ne hayal ediyorsa dışarı da o yansır. Medyada çalışmak için kişisel donanımınızın çok iyi olması gerekir. Donanımı doğru bakış açısı ve enerjiyle birleştirilirse, çok başarılı olunur. Spikerlikte başarı için duygular kontrol edilmeli, doğru nefes alınmalı, harfler iyi çıkarılmalı ve ses tonu iyi ayarlanmalıdır" diye konuştu.

SOSYAL BELEDİYECİLİK
İlkadım Belediyesi olarak sosyal, kültürel ve eğitim faaliyetlerine ağırlık verdiklerini ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Sosyal ve kültürel belediyeciliğin en güzel örneklerini düzenlemiş olduğumuz konferans, okur yazar buluşmaları, seminer, sempozyum gibi etkinliklerle göstermekteyiz. Gençlerimizin ilgisini gördüğümüz müddetçe bu tür programlarımıza devam edeceğiz" şeklinde konuştu.