AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, gündeme dair yaptığı açıklamalarda Samsun'da devam eden kongre sürecini değerlendirdi. Devam eden kongre sürecinde henüz adaylarla ilgili süreç başlamamışken adaylık açıklamanın partiyi ve kongreleri yıprattığını söyledi.

ŞU AN ADAYLIK AÇIKLAMAK DOĞRU DEĞİL

AK Parti'de demokrasi kültürünün en önemli örneklerinden birisinin de kongreler olduğunu kaydeden Göksel, ''Genel Merkez'den ilçe teşkilatlarına kadar her kadememiz, kongrelere değer verir ve bu kongrelerin demokrasi şöleni olduğunu bilinir. Kongrelerimiz bugüne kadar birlik ve beraberlik içerisinde yürütüldü. Şimdi önümüzde çok önemli bir süreç var. AK Parti ilçe ve il kongrelerimiz 2018 yılının şubat ayına kadar tamamlanacak. Bizim kongrelerdeki en büyük temennimiz partimizde birlik ve beraberlik ortamının oluşması. Biz, birlik ve beraberliğin ön planda olması noktasında demeçler verirken, basında il başkanlığına ve ilçe başkanlıklarına adayların olduğu haberlerini okumaktayız. Elbette ki adaylar olacak. Ancak kongre süreci şuan delegelerin seçilmesi aşamasında. Henüz adaylarla ilgili süreç başlamamışken bu tip açıklamalar, partimizi ve kongre sürecini yıpratıcı açıklamalar yapmak doğru değil. İl başkanı ya da ilçe başkanı olmanın yolu karalama kampanyalarından ya da dedikodu yapmaktan veya teşkilatları yıpratmaktan geçmez. Bunları yaparak başkan olacağını zannedenler, sadece ve sadece davaya, partimize ve hatta kaderi AK Parti'yle bütünleşmiş ülkemize zarar vermekten başka bir şey yapmazlar. Bu şekilde haddini aşan kişilerde hiçbir zaman davamızın ve partimizin içinde kalamayacaklarını öğrenmeli. Ben bu süreçte herkesi aklıselime ve sükûnete davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

ADAYLAR İSTİŞARE VE MÜLAKATLA BELİRLENİR

Göksel, AK Parti'de istişarenin öneminin herkes tarafından bilindiğini belirterek AK Parti'de il başkanlığı ya da ilçe başkanlıkları için adaylar istişareler ve mülakatlar neticesinde belirlendiğini söyledi. Göksel ''Biz birlik ve beraberlikten yanayız. AK Parti'de görev almak gönüllülük esasına dayanır. Delegelerden alınan oylarla partiye ve millete hizmet edersiniz. Makamlar gelip geçicidir. AK Parti'de bir genel başkan, bir il başkanı ya da bir ilçe başkanı gider yerine yenisi gelir. Bu bir bayrak yarışıdır. Ancak eskisi asla kenara çekilmez. Davaya hizmetini devam ettirir. Önemli olan milletimize hizmet etmektir. AK Partili, parti ikbalini kendi ikbalinin önünde tutan kişidir. Davası, memleketi, bayrağı, ezanı için hiç çekinmeden gerekirse canını veren kişi demektir. Biz bu davanın neferleriyiz. Yılmadan, yorulmadan yolumuza devam edeceğiz. Durmak yok yola devam' diye konuştu.