Almanya'nın Berlin kentinde 12 ülke takımının katılımıyla düzenlenen International Eastercup Berlin-Moabit Whell Chair Basketbal Turnuvası'nda Türkiye rüzgarı esti.

Şampiyonadaki tek Türk takımı Samsun Bedensel Engelliler Spor Kulübü, sırasıyla Almanya, Hollanda, Romanya ve yine Almanya ekiplerini yenerek adını finale yazdırdı. Final maçını Hollanda'nın ISV Hengelo Takımı'yla oynayan Kırmızı- Beyazlılar, ilk periyodu geride tamamladı.

Grup maçlarında 25-22 mağlup ettiği rakibi karşısında ikinci periyot itibariyle oyun üstünlüğünü alan Samsun BESK, maçı 58-50 kazanarak şampiyon oldu.

DESTEKÇİLERE TEŞEKKÜR
Şampiyonluk kupasını salonu dolduranların alkışları arasında alan Kırmızı-Beyazlı ekipte büyük mutluluk yaşanırken; takım oyuncularından Kerim Kara ise turnuvanın en değerli oyuncusu seçildi. Başkan Yakup Özden, takımıyla gurur duyduklarını belirterek, kendilerine inanan, destek veren YEPAŞ, Yeşilyurt ve Medyakent'e teşekkür etti.

Başkan Özden, "Daha önce de Romanya'da şampiyon olup kupa kazanmıştık. Şimdi Almanya'dan da aynı dereceyle dönmek, tarihi mümkün olmayan bir mutluluk. Teknik ekip ve oyuncuları kutluyorum. Tüm destekçilerimize de teşekkür ederim" dedi.

EN DEĞERLİ KERİM KARA...
Şampiyonanın en değerli oyuncusu Samsun BESK'ten Kerim Kara seçildi. Kara, ödülünü alırken, Samsun BESK ailesine de teşekkür etti.

BÜYÜK COŞKU...
Almanya'da yaşayan gurbetçi vatandaşlarımız da final maçına büyük ilgi gösterdi. Ellerindeki Türk bayraklarıyla Samsun BESK'i destekleyen taraftarlar, kupanın kaldırılmasıyla büyük sevinç yaşadı.

Selçuk KAYA