AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, 28 Şubat sürecinin ekonomiye ve gelişime büyük darbe vurduğunu belirterek, ülkenin sanal gündemlerden çıkıp tüm enerjisini ekonomiye vermesi gerektiğini söyledi

TÜRKİYE BİR DÖNEMİ KAYBETTİ

AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, özellikle terör üzerinden Türkiye üzerine oynanan oyunlara rağmen ekonomide 2023 hedeflerini tutturacaklarını söyledi. Kurt, 'Türkiye, Özallı yıllarda ticarette dünya ile tanıştı. Özellikle turizm ve tekstilde büyük hedefleri yakaladı. Ülkemizin yıldızı parlarken bu kez dış bağlantılı terör belası ülkemizi etkisi altına aldı. Yatırımcı ülkemizin bir bölümüne yatırım yapmaya korktu. Yabancı yatırımcı kaçtı. Türkiye terör belası yüzünden bir dönemini kaybetti' dedi.

OYUNLAR HİÇ BİTMEDİ

28 Şubat sürecinin Türkiye'ye çok şeyler kaybettirdiğini belirten Kurt, 28 Şubat'ın ülkenin kalkınmaması için kurgulanan sanal bir gündem olduğunu söyledi. Kurt, 'Türkiye üzerine oynanan oyunlar hiç bitmedi. 28 Şubat'ın figürleri vardı. Medyanın gözdesi Müslüm Gündüzler, Fadime Şahinler ne oldu onlar nerede şimdi. İmam Hatip Liseleri'ne kapatmak için tüm meslek okullarını kapattılar. Sanayici ara eleman bulamadı. Kalifiye eleman sıkıntısı yaşandı. Bunun en büyük sıkıntısını ekonomi yaşadı. Şimdi ne oldu, Sanayici ara eleman yok diyor, üretime sekte vurdu diyor. Kim kazandı, kazanan yok. Türkiye kaybetti bir dönemini' diye konuştu.

SAMSUN BÜYÜYOR

Türkiye'nin sanal gündemlerle uğraştığı dönemlerde Çin, İran ve Hindistan gibi ülkelerin ekonomik pastadan paylarını artırdığını belirten, Kurt şunları söyledi: "15 yıllık AK Parti döneminde gelinen siyasi istikrar ekonomiye de olumlu yansıyor. Kişi başına milli gelir 3 bin dolardan 10 bin dolara geldi. Bu yetmez, biz ülke olarak da Samsun olarak da bu rakamı 20 bin dolar nasıl yaparız onu düşünmeliyiz. Samsun'da da çok iyi şeyler oluyor. Türkiye'de geçtiğimiz yılın ilk 6 ayına göre açılan iş yeri sayısı yüzde 3 artmış ama bu oran Samsun'da yüzde 23. İhracat, Türkiye genelinde bir önceki yılın ilk 6 ayına göre yüzde 9 büyürken bu oran ilimizde yüzde 25 artmış. İşsizlik oranı bir önceki yılın ilk 6 ayına göre Samsun'da yüzde 32 azalmış. Rakamlar yalan söylemez. Samsun iyi yolda ama yetmez enerjimizi birleştirip daha çok üreten daha çok gelişen bir Samsun için çalışmalıyız."