Kadınlara yönelik birçok kültür, eğitim ve spor tesisleri ile kurs merkezlerini hizmete sokan Canik Belediyesi, birçok mahallede inşaatı süren Hanımlar Konaklarını tek tek açıyor. Kuzey Yıldızı Mahallesi'nde Dilşad Hatun Hanımlar Konağı'nı bayanların hizmetine sunan Canik Belediyesi, şimdi de 1 Nisan Cuma Günü Kuzey Yıldızı Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Hanımlar Konağı'nın açılışını yapacak.

4 MAHALLEDE DAHA VAR

Canik Belediyesi, bu iki Hanımlar Konağı'nın yanı sıra Gaziosmanpaşa, Hasköy, Devgeriş ve Gölalan Mahallelerinde de Hanımlar Konağı çalışmalarını sürdürüyor. Bu mahallelerde inşaatları devam eden ve içerisinde Sıbyan Okullarının da bulunduğu Hanımlar Konaklarının yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Hanımlar Konağı inşaatlarını yakından takip eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 'Mutlu toplum için, önceliğimiz kadınlar ve çocuklarımız' dedi.

KADIN DOSTU MEKANLAR

Kadınların ailenin, dolayısıyla toplumun temeli olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, "Sağlıklı bir gelecek için hanım kardeşlerimizi çok önemsiyoruz. Çünkü çocuklarımızı yetiştirenler annelerdir. Hanım kardeşlerimiz için ilçemizde tıpkı Sayın Başbakanımızın açıkladığı Seçim Beyannamesi'ndeki gelecek vizyonunda olduğu gibi 'Aile Dostu', 'Kadın Dostu' mekanlar oluşturduk. Aile Okulları, Sıbyan Mektepleri, Kurs Merkezleri yaptık. Şimdi de ilçemizin dört bir yanına Hanım Konakları yapıyoruz ve teker teker açıyoruz. İnşallah donanımlı annelerimiz, donanımlı çocuklarımızı yetiştirecek. Sağlıklı bir gelecek oluşturuyoruz" diye konuştu.

TARİHTEKİ TÜRK KADINLARIN İSİMLERİ

Hanımlar konaklarına tarihteki örnek Türk ve Müslüman kadınların isimlerini verdiklerini ifade eden Genç, 'Kuzey Yıldızı Mahallesi'ndeki Hanımlar Konağı'nın adını 'Dilşad Hatun Hanımlar Konağı' koyduk. Yeni açacağımız hanımlar Konağı'na ise Peygamber efendimizin eşinin adı olan Hatice anamızın ismini verdik. Böylece hem gençlerimiz, kadınlarımız tarihimizdeki önemli kadınları öğrenmiş oluyor hem de onların isimlerini yaşatıyoruz. Hanım kardeşlerimiz kurs, eğitim, sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunabilecek' şeklinde konuştu.

SIBYAN MEKTEPLERİ DE VAR

Hanımlar Konaklarında kadınların her türlü sosyal ve kültürel etkinlikler yapabilecekleri mekanların yanı sıra Sıbyan Okullarının da olduğunu ifade eden Başkan Genç, 'En çok Sıbyan Okulu'nun olduğu yer Canik'tir. Burada bir yandan anneler gelişirken, bir yandan da çocuklarımız tıpkı geçmişimizdeki Enderun Mekteplerinde olduğu gibi özel ilgi alanlarına göre yetişecek ve kendilerini geliştirecekler. Yaptığımız Hanım Konakları ve Sıbyan Mektepleri şehrimize hayırlı olsun' ifadelerini kullandı.