19 Mayıs Belediyesi, çöp konteynırlarının sık sık yıkanarak dezenfekte edilmesi ve çevreyi rahatsız etmesinin önüne geçilmesi amacıyla yeni bir dezenfeksiyon makinasını belediye bünyesine kattı.

200 LİTRE KAPASİTELİ
Çevrenin korunması, iyileştirilmesi, çevre kirliliğinin önlenmesi ve temiz bir çevrede yaşanabilmesi her türlü çalışmayı yaptıklarını belirten 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, "Çöplerin düzenli olarak toplanması, haşere oluşmasını ve kötü kokuların meydana gelmesini engellemek için çöp konteynerlerinin dezenfeksiyonun yapılması gerekmektedir. Bu nedenle Belediyemizce dezenfeksiyon, köpük ve pülverizatör makinası alınmıştır. Makinenin 200 litre tank kapasitesi olup, hem dezenfeksiyon hem de yıkama için iki tank ve jeneratör bulunmaktadır" diye konuştu.

KORUMAK YAPMAKTAN ÖNEMLİ
Halk sağlığının her şeyden daha önemli olduğunu belirten Topaloğlu şunları söyledi: "Belediye olarak çöplerin zamanında toplanmasına, eskiyen ve yıpranan konteynırların yenileriyle değiştirilmesine ve dezenfekte edilmesine özen gösteriyoruz. Amacımız halkımızı kötü koku, sinek ve haşereden kurtarmaktır. Hizmetleri korumanın, yapmaktan daha önemli olduğunu biliyoruz. Bu yüzden bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızdan konteynerleri iyi kullanmalarını, çöpleri poşetlere koyarak konteynerlere atmalarını, içerisine yakıcı ve yanıcı madde atmamalarını istiyoruz."