Kurban Bayramı tatilinin 30 Ağustos Zafer Bayramı ile birleştirilip 10 gün olacağı kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleşen Bakanlar Kurulu'nda verildi. Turizm açısından kararın avantajlı olduğunu söyleyen Karadeniz Turistik İşletmecileri Derneği (KATİD) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Murat Toktaş, uzun tatillerin, kendi araçlarıyla Karadeniz Bölgesi'ni dolaşmak isteyen insanlar için faydalı olduğunu söyledi.

YOĞUNLUK BEKLİYORUZ

Karadeniz'e turistin genellikle Batı bölgelerinden geldiğini söyleyen Toktaş, "Böyle uzun tatiller bize fayda olarak dönüş yapıyor. Çünkü 10 gün uzun bir zaman. İnsanlar bu uzun tatillere arabayla çıkıyorlar. Bizim gibi bölgelere de arabayla gelmek istiyorlar. Çünkü uçak konforlu olmuyor. Antalya gibi bir destinasyon da değiliz. Oraya insanlar uçakla gidip örneğin Belek'te 1 hafta kalıyorlar. Karadeniz'e gelip Samsun'da 1 hafta kalmıyorlar insanlar. Bölgeyi gezmek istiyorlar. O yüzden de arabayla daha rahat yolculuk yapabiliyorlar. Bu yüzden bu tatilde Karadeniz'e geliş olacağını tahmin ediyoruz. Acentalar şu anda yeni programlarını çıkartıyor. Hazırlıklarımızı yapıyoruz" diye konuştu.

YENİDEN HAREKETLİLİK

İnsanların temmuz ve ağustos aylarında yoğun biçimde Güney ve Ege bölgelerinde tatillerini gerçekleştirdiğini kaydeden Toktaş, ''Vatandaşlar bir daha oralara gitmek yerine, ikinci tatilini de daha önce görmedikleri yerleri tercih edeceklerine inanıyoruz. Tatil denilince akla Ege ve Akdeniz geliyor, insanlar önce oralarda doyuma ulaşacak ki daha sonra kültür turizmi dediğimiz alanlara kayacak. Temmuz, ağustos ayları bizim için çok güzel ve verimli geçti. Olimpiyatlar başlı başına güzel bir katma değer sağladı. Eylül ayında normalde hareketlilik azalırdı. Tam biz sezonu kapatıp tabiri caizse tezgahı topluyoruz derken 10 günlük tatil kararıyla birlikte yeniden rağbet yaşanmasını bekliyoruz'' ifadelerini kullandı.

Zerrin SOMUNCU