Beşiktaş'ı dize getiren Samsun Canik Belediyespor ligi ilk 8 içinde bitirmeyi garantiledi. Bu başarısıyla önümüzdeki sezon Avrupa Kupaları'na katılmayı da garantileyen Mavi- Beyazlılarda büyük sevinç var

SEVİNÇ HAKİM
Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nde 4. sezonunu geçiren Samsun Canik Belediyespor, tarihi bir başarıya imza attı.

Ligdeki dördüncü sezonunda ilk defa ilk 8'e girip play-off oynama başarısı gösteren Mavi- Beyazlılar bu başarısıyla kendisine Avrupa kupalarının da kapısını açtı.

Samsun ekibi önümüzdeki sezon Avrupa'nın en büyük ikinci kupası Eurocup Women'da ülkemizi temsil edecek. Ligde son olarak Beşiktaş'ı yenip bitime iki hafta kala ilk 8'i garantileyen Mavi- Beyazlılarda büyük de sevinç hakim.

KULÜP TARİHİNDE İLK
Başantrenör Mehmet Can Öztürk, "İki takımın da eksikleri vardı. Maçın başlarında istediklerimizi yapamasak da, ardından gerek hücumda gerekse savunmada rakibimize üstünlük kurduk. Beşiktaş'ı yenerek play-off müsabakalarını garantiledik. Kulüp tarihinde ilk kez play-off müsabakalarına kaldı ve Avrupa kupalarını gideceğiz. Tüm takımı kutluyorum. Hedefimiz play-off müsabakalarında da sürpriz yapmak. Kalan iki maçımızı da iyi şekilde tamamlayıp, play-off müsabakalarına konsantre olacağız" dedi.

DEDİĞİNİ YAPTI
Samsun'a geldikten sonra ilk röportajını gazetemize veren Başantrenör Mehmet Can Öztürk, 17 Ağustos 2015'deki açıklamalarında, sezon sonu hedeflerinin Avrupa kupaları olduğunu söylemişti. Öztürk ve ekibi bunu başararak Samsun Canik Belediyespor tarihine imzasını attı.

Selçuk KAYA