Hyundai'nin yeni ürünü olan Elantra modelinin Samsun'daki ilk satışını yapmak için kente gelen Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker, Hyundai'nin dünyanın en büyük beşinci otomotiv üreticisi olduğunu kaydetti.

Bu sene Hyundai'nin hedefinin dünyada 5 milyon satış gerçekleştirmek olduğunu belirten Göker, 'Uluslararası dünya çapındaki bir araştırma firmasına göre Hyundai'nin marka değeri artıyor. Geçen yıl dünyadaki bütün markaların içerisinde Hyundai 40. sıradaydı. En son verilere göre bir sırada daha yukarı çıkarak 39. sıraya geldik ve marka değeri de 11.5 milyar dolar oldu. Hyundai'nin en büyük hedefi dünyadaki en çok sevilen marka olabilmektir. Bütün planlar bunun üzerine kuruluyor. Müşterileri ile ömür boyu bağlılık kurmaya çalışan bir markayız' dedi.

Türkiye'de bu yıl 55 bin araç satmayı hedeflediklerini ifade eden Göker, 'Türkiye'de geçen sene 51 bin 743 tane otomobil sattık. Toplam pazarda 5. olduk, binek pazarında da 3. olduk. Bu sene de hedefimiz 55 bin araç satmaktır. Bu planları yaparken yeni Elantra'yı da göz önüne aldık. Otomotiv sektörleri krizlerden en çabuk etkilenen sektörlerdir. Bunun yanında da en hızlı karşı tedbirler alıp bertaraf eden sektör özelliğini de koruyor. Bizim de Hyundai olarak en önemli özelliğimiz dünyada en hızlı büyüyen markayız. Bu gibi durumlarda da hızlı kendi içimizde çözümler üretip üstesinden geliyoruz. Samsun'daki bayimiz olan Kamer Otomotiv'de kendisine verilen hedefleri her yıl yüzde 120 olarak tutturmaktadır. Tüm zamanların en çok satılan Hyundai modellerinden Elantra, 56 bin 590 TL'den başlayan fiyatlarla Hyundai Kamer Otomotiv tarafından satışa sunulmaya başlandı' diye konuştu.