Okulların yaz tatiline girmesiyle açılan yaz Kur'an kurslarına yoğun bir talep var. 12 Haziran'da başlayan yaz Kur'an kursları hakkında bilgi veren Samsun İl Müftü Vekili Osman Ayas, kursun 18 Ağustos'ta sona ereceğini belirterek, 57 bin 10 öğrencinin Kur'an-ı Kerim eğitimi aldığını ifade etti.

BUGÜN SON GÜN

Okulların tatile girmesiyle birlikte camilerde, Kur'an kurslarında ve ilçe müftülüklerinin uygun gördüğü mekanlarda yaz Kur'an kurslarının açıldığını dile getiren Ayas, kurslarda 29 bin 938 erkek, 27 bin 72 kız çocuğunun eğitim aldığını ifade etti. Ayas, "Yaz boyunca 57 bin 10 öğrenci, Kur'an ile buluştu. Yaz kurslarımız 18 Ağustos itibariyle kapanacak. Bu dönemde çocuklara bir taraftan dini bilgiler verirken, bir taraftan sportif faaliyetler düzenledik. Gençlik, Spor İl Müdürlüğü ile yapılan protokol kapsamında bazı etkinlikler yapıldı' şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLER, EPEY YOL ALDI

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl yaz Kur'an kurslarında eğitim alan öğrenciler için bilgi yarışması yapılmasının talep edildiğini aktaran Ayas, bu kapsamda bütün ilçelerde yarışma düzenlediklerini, yarışmada ilçe birincilerinin seçildiğini belirtti. Daha sonra ilçe birincileri arasında da bir yarışma yapıldığını ifade eden Ayas, 'Yarışmalarda öğrencilerin, epey yol aldığını gördük. Bilgilerini yenilemişler, bilmediklerini öğrenmişler, bir donanım elde ederek okullarına dönecekler. Okullarımızda din kültürü ve ahlak dersleri var, yaz Kur'an kursları bu derslerimize de katkı sağlıyor' ifadelerini kullandı.

Zeynep Irmak ÖCAL