2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'na hazırlanan Samsun'da çevre düzenlemeleri son hızla devam ediyor. İstiklal Caddesi dış cephe çalışmaları bitme noktasına gelirken, şehrin en işlek mekanlarından birisi olan Cumhuriyet Meydanı'nda da binaların cephe iyileştirilmesine başlandı.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, çevre düzenlemeleriyle alakalı olarak açıklamalarda bulunarak, şehre en kısa zamanda daha güzel bir görünüm kazandıracaklarını söyledi.

'MEYDAN DÜZENLEMELERİ 6 AY SONRA BİTECEK'

2017' tüm Türkiye ve dünyanın gözünün Samsun'da olacağını vurgulayan Mustafa Yurt, 'Biz şehir olarak '2017 Dünya İşitme Engelliler Olimpiyatları'na hazırlanıyoruz. Samsun'umuzu hem Türkiye'nin hem de dünya kamuoyunun önünde görücüye çıkartacağız. Bu bağlamda Samsun'un çehresini değiştirmeye yönelik olarak çarpık bina yüzeylerini iyileştirmeye yönelik estetik çalışmaları yapıyoruz. Bunun ilk örneğini İstiklal Caddesi'nde yaptık. Bunu sürdürmeye karar verdik. Öncelikle Cumhuriyet Meydanı'nda, daha sonra da Cumhuriyet Caddesi'nde çalışma yapacağız. Havalimanından şehrimize kadarki tüm cephe iyileştirme, güzelleştirme ve yenileştirmelerini yapmaya devam edeceğiz' dedi.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde alınan karar doğrultusunda masrafların yüzde 75'i vatandaş, yüzde 25'i de belediye tarafından karşılanacak.