Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Teşkilatı kongre sonrasında göreve gelen yeni il yönetimini basına tanıtmak amacıyla toplantı düzenledi. Bir otelde düzenlenen programda konuşan MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, Meral Akşener'in kuracağı ve başlangıcını Samsun'dan yapacağı partiyle ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

ÇAKALLI'DA MENEMEN YİYEBİLİRLER

Tekin, yeni kurulacak parti ile bir gerginlik yaşamayacaklarını söyleyerek, 'Bu ülkede 73 tane siyasi parti var. 74. parti olacaklar. Samsun'da başlama kararlarıyla ilgili şunu söyleyebilirim. Samsun tarihi misyonuyla ve doğal güzellikleriyle turistik olarak gezilip görülecek bir şehir. Samsun'da Ayvacık'ı görmelerini tavsiye ederim. Salıpazarı'na çıkıp şelaleleri de gezsinler. Vezirköprü'de kanyon gezisi yapabilirler. Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'ni görebilirler. Yolda giderken Çakallı menemeni yiyebilirler. Bafra pidesi de tavsiye ederim. Ama Samsun'dan başlangıç yapmak Mustafa Kemal'in işi. Kimse kendini Mustafa Kemal zannetmesin' diye konuştu.

RAKİP GÖRMÜYORUZ

MHP'nin 3 bin yıllık bir geleneği temsil eden ve 48 yıllık siyasi geçmişi olan hareket olduğunu ifade eden Tekin, ''Biz herhangi bir siyasi oluşumu kendimize rakip olarak görmüyoruz. Türk milliyetçilerinin derdi vatan. Oy oranlarıyla tanımlanamayız. 15 Temmuz'da da bunu açıkça gördük. 35 milletvekiline sahip bir partinin genel başkanı henüz Başbakan ve Cumhurbaşkanı ortada yokken tankların ve uçakların karşısında dimdik durarak MHP'nin son kale olduğunu bir kere daha gösterdi. Biz baraj altında da kalsak, yüzde 50 de oy alsak bu ülkenin son kalesiyiz. MHP'de siyaseti sadece seçim başarısı olarak görenler zaten gittiler, yolları açık olsun'' sözlerini kaydetti.

DAHA KENDİLERİNE TANIM BULAMADILAR

MHP'yi bölecek bir ayrışmanın yaşanacağına inanmadığını söyleyen Tekin, 'MHP Samsun il teşkilatından bu gerekçeyle 4 üye istifa etti. Buna karşın 1,5 yılda aramıza kattığımız arkadaşlarımızın sayısı 2 bin. Bu parti oluştuktan sonra birkaç istifa olacağını tahmin ediyorum. Onun dışında MHP'yi yaralayacak, bölecek, parçalayacak bir ayrışmanın olacağına da inanmıyorum. Çünkü ülkücülerin, Türk milliyetçilerinin MHP gökkubbesi gibi. Ülkücüler o gökkubbenin altında hayatlarının sonuna kadar devam edecekler. Geri kalanlar için dediğim gibi yolları açık olsun. Hala kendilerini eski MHP sıfatlarıyla tanımlıyorlar. Kendilerine daha tanım bulamadılar. Bu hareket o kadar büyük ki adam ülkü ocaklarından yetişip başka partiye gitse de hala kendisi 'Eski ülkücü, eski MHP'li, eski MHP il başkanı' diye tanımlıyorsa demek ki kurulan veya gittikleri hiçbir yapı bu hareketten daha onurlu değil. O yüzden kendilerine istedikleri tanımı bulabilirler' şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yeni il yönetiminde görev alan il başkanı yardımcıları ve yönetim kurulu üyeleri basın mensuplarına kendilerini tanıttı.

Zerrin SOMUNCU