Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Samsun Adliyesi önünde yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 16 Ocak 2016'da CHP'nin 35'inci Olağan Genel Kurultayı'nda, 19 Ocak 2016'da ise partisinin grup toplantılarında yaptığı konuşmalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onur ve saygınlığına saldırdığını söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şahsiyet haklarına saldırı kastıyla ağır hakaretlerde bulunduğunu iddia eden Togar, "Cumhurbaşkanımızı 'şeref' ve 'namus' yoksunu bir kişi olarak adlandırmasından dolayı Kılıçdaroğlu hakkında gerekli tahkikatın yapılarak kamu davası açılmasını istedik. Cumhurbaşkanımıza yapılan bu hakaretleri kesinlikle kabul etmiyoruz' dedi.

'KILIÇDAROĞLU KISIR DÖNGÜ İÇİNDE'

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar konuşmasının devamında şunları söyledi: 'CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dar ve kısır bir döngüde maalesef yetersizliğini ört pas etmek için yapıcı bir muhalefet modelinden vazgeçip yıkıcı ve basiretsiz bir muhalefet yapısını kendine baz alarak, CHP'nin değerlerini hiçe sayarak yoluna devam etmektedir. Bizim kendisine tavsiyemiz ülkenin değerlerini yükseltecek muhalefetin gereklerini ülke menfaatlerini gözetecek şekilde yapıcı ve tavsiye niteliğinde yapmasıdır. Kendisi yıkıcı yalan ve mesnetsiz iddialara dayalı hayat tarzından kurtulup bir an önce ana muhalefetin gereklerini yerine getirmelidir. Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye Cumhuriyeti'nin ve cumhurun başıdır. Hangi görüşte olursa olsun herkes cumhurbaşkanımıza saygılı olmak durumundadır."