Havza Belediye Başkanı Murat İkiz'in de katıldığı Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali'nin ikinci gününde düzenlenen yarışmayla "En Güzel Sarımsak" seçildi. Festivalde ayrıca "En iyi buzağı" yarışması da düzenlendi. Festivalde farklı ülkelerden gelen halk oyunları ekipleri de gösteriler sergiledi.

ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR

Taşköprü Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, programda yaptığı konuşmada, festival ve yarışmaların ürünlerin tanıtımında önemli olduğunu vurguladı. Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan da, Taşköprü için sarımsağın vazgeçilmez olduğunu söyledi. İlçenin sarımsağının uluslararası camiada tanınması için çeşitli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Arslan, "Taşköprü'de yabancı tohumla sarımsak ekiminin önüne geçmek için hep birlikte çalışmalar yapacağız. Hepimize önemli görevler düşüyor" dedi.

BU İŞLER FEDAKARLIK İSTER

Programda, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz'e katımlılarından ötürü Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan tarafından plaket ve sarımsak takdim edildi.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, burada yaptığı konuşmada festival düzenlemenin zor olduğunu belirterek, 'Sayın Başkanımı ve festival komitesini kutluyorum. Bu işleri yapmak zordur ve fedakarlık ister. Düzenlenen bu festival ile Taşköprü ve sarımsak hem ülkemize hem de yurt dışında tanıtılmış oluyor. Bu yıl 31'incisi düzenlenen Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali'nin bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum' dedi.