DİSK Karadeniz Bölge Temsilcisi Fahrettin Çankaya, hükümet tarafından açıklanan taşeron işçilere ilişkin düzenlemelerin, kadro bekleyen işçilerin durumunu şimdikinden daha geriye götüreceğini ifade ederek ''Kamuoyunda 'taşerona kadro' verileceği şeklinde sunulması aldatmaca ve ucuz bir propaganda'' diye konuştu.

İŞÇİLER SINAVA GİRECEK
Bütün taşeron işçiler, kamuda kaç yıl çalışmış olurlarsa olsunlar özel sözleşmeli personel olmak için sınava tabi olacaklarını söyleyen Çankaya, ''İşçiler, bu sınavı kazananaması halinde yıllarca çalışmış olsalar bile mevcut işlerini kaybedecek ve haklarını yitirecek. Sınavı kazansalar bile, ne memur statüsüne alınacak ne de kadrolu işçi olarak çalıştırılacaklar. 'Özel sözleşmeli personel' olarak ifade edilen ne olduğu henüz belli olmayan, çerçevesi belirsiz bir statü yaratılıp, bu statüde çalıştırılmaları planlanıyor. Yine bir güvencesiz çalışma öngörülüyor'' ifadelerini kullandı.

ŞİRKET İŞÇİLERİNİN GELECEĞİ KARARTILDI
Belediye ve il özel idarelerinde çalıştırılan taşeron işçilerin ise bu idarelerin kuracakları şirketlerde çalıştırılacağını kaydeden Çankaya şu şekilde sürdürdü: ''Bunun anlamı belediye ve il özel idarelerinde taşeron şirketlerde çalışan işçilerin kadro beklentisinin boşa çıkarılmasıdır. Bu işçilerin kaderi söz konusu yerel yönetimlere bırakılıyor. Bu yönetimler isterlerse işçileri kendi şirketlerinde çalıştıracaklar isterlerse taşeron şirket düzenini sürdürecekler. Hükümet açıklaması belediye hizmetlerinde asıl işi yapan taşeron şirket işçilerinin geleceğini kararttı. Bütün bu olumsuzluklarına karşın yapılacak düzenlemenin kamuoyuna 'Taşerona kadro verileceği şeklinde' sunulması aldatmaca ve ucuz bir propaganda. Bunun ülkemiz siyasetinde çok yakın gelecek için planlanmış siyasi manevralar ile ilgili olduğunu değerlendiriyoruz.''

Zerrin SOMUNCU