Samsun'un Canik İlçesi'nde balıkçı barınağının bulunduğu alandaki sorunlar, balıkçıları isyan ettirdi.

Yaklaşık 500 üyesi bulunan Samsun Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifi Birliği Başkanı Atıf Malkoç, barınağın 4 yıldır ihaleye çıkmadığını ve sularının kesik olduğunu söyledi.

BÜYÜKŞEHİRİ ŞİKAYET EDECEKLER
Başkan Malkoç, "Eskiden burada barınaklarımız vardı. Balıkçılarımız ağlarını koyardı. 150 kulübe vardı. Samsun Büyükşehir Belediyesi hepsini yıktı. Yıktı diye bir şey demedik. Bize burada sosyal tesisler yaptı. Bu tesislerin arkasında bizlerin ağ kurutma yeri vardı. Şimdi de oraya restoran yaptı. Balıkçıların limanda artık bir işi kalmadı. Bu liman 4 senedir ihaleye çıkmıyor. Nedeni ise eski kooperatif yönetiminin borcu olduğundan dolayı. Bu bizi bağlamaz. Çünkü burada daha önce başka bir kooperatif vardı. Bu borç onların. Onların borcunun sıkıntısı biz çekiyoruz. Şu an limanımızda tuvaletlerimizin sularını dahi Büyükşehir Belediyesi kesti. Suyumuz yok. Buraya barınak girişine zabıta ekiplerini yerleştirdi. Burası pazar alanı değil. Büyükşehir Belediyesi bu alanı almak için elinden geleni yapıyor. Önce kulübelerimizden başladı. Sonra yolumuzdan başladı. Bizim burada bu yıl 100 bin ton balık karaya çıktı. Büyük tankerler yan yana geçemiyor. Geçerken birbirlerine vuruyor. Yolumuz bile çok dar. Biz bu sıkıntılarımızla ilgili Samsun Büyükşehir Belediyemizi, Başbakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza ileterek şikayette bulunacağız. Bize yapılan bu davranış suçtur. Bize yardımcı olsunlar' dedi.

HER ŞEYİN BİR BEDELİ VARDIR
Balıkçı barınağındaki su kesintisi ile ilgili açıklamalarda bulunan Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, "Suyu evet kesik. Su aboneliğinde sözleşme gereği maddeler vardır. Tarifeler vardır. Su zorunludur ve bedelsiz kullanılamaz. Kimse yönetmeliği bahane etmesin. Yönetmelik, bedava su kullanımı demiyor. Her şeyin bir bedeli vardır' diye konuştu.

MAYISTA İHALE EDİLECEK
Balıkçı barınaklarının önümüzdeki aylarda ihale edileceğini belirten Samsun Milli Emlak İl Müdürü Mehmet Cicioğlu ise, 'Balıkçı barınaklarıyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Kısa sürede ilana çıkacağız. 2016 yılı Mayıs ayında barınakla ilgili ihaleye çıkacağız' dedi.