Samsun İstiklal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi son sınıf öğrencileri ve okulun öğretmenleri, Ondokuzmayıs Üniversitesi'nin Çarşamba İlçesi'nde bulunan Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesi, İletişim Fakültesi, Sosyal Bilimler Fakültesi ve Meslek Yüksek Okulları'nı gezdi.

FAKÜLTELER İLE BÜYÜYORUZ
Çarşamba'da bulunan fakülteler ve meslek yüksek okulları hakkında öğrencilere bilgi veren Başkan Dündar, "Çarşamba'da OMÜ'ye bağlı Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü var. 2009-2010 yıllarında kurulan kampüste, önce Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesi, sonra İletişim Fakültesi şuanda da inşaatı devam eden Sosyal Bilimler Fakültesi ve Adalet Meslek Yüksek Okulu bulunuyor. İlçemizde bulunan ve iki yıllık bölümlerin yer aldığı diğer bir okul ise Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksekokulumuzdur. Çarşamba'da, 3 binin üzerinde yüksek öğrenim öğrencisi bulunuyor. Yatırımlar devam ediyor. MYO ve fakültelerimiz ile büyüyoruz" diye konuştu.

ÖĞRENCİLERE ÖĞÜTLER VERDİ
Öğrencilere öğütler de veren Dündar, "İyi bir üniversite tahsili ve iyi bir öğrencilik hayatınız olmasını diliyorum. İnsan bu dünyaya gelmiş yaratılmış bir varlık olarak, çalışmakla ve yük yüklenmekle yükümlü bir varlıktır. Kendisine irade verilmiş, imtihana tabi tutulmuş, bu iradesini doğru olarak kullandığında bu dünya hayatını anlamlı olarak geçirecek yegane varlık insandır. Bu anlayışla yaşayınız. Yolunuz açık olsun" ifadelerini kullandı.