Bafra Ovası'nın gözde ürünlerinden olan salçalık kırmızıbiber toplanmaya başladı. Boyu 10-20 santim arasında ve ağırlığı 250 gramı bulan Bafra kırmızıbiberi, bu yıl yaklaşık 25 bin dönüm arazi üzerine ekildi. Hasadına başlanan kırmızıbiberin ilk hafta hale giriş fiyatı 2 lira iken, bir hafta sürede 1 lira 20 kuruşa kadar düştü. Kalitesi ve aromasıyla salçalık kırmızıbiberde iddialı olan üreticiler, Bafra salçalık kırmızıbiberin Türkiye'de bir numara olduğunu söylediler.



Bayrak: "Diğer illere göre iddialıyız"

Yaklaşık 30 yıldır salçalık kırmızıbiber üreticisi olan Mustafa Bayrak, "Bafra biberinin kalitesi Türkiye çapında. Salçası iyi olduğu için tüccarlar bu biberi daha fazla tercih ediyor. Sadece salçası değil kızartması közlemesi de çok güzel oluyor. Diğer illere göre biz iddialıyız. Bafra salçalık kırmızıbiber daha kaliteli" dedi.

Özer: "Besin değeriyle, güzelliğiyle, lezzetiyle bir numarayız"

Bir başka üretici Cihan Özer, 'Kırmızıbiberin özellikleri; dayanıklı olması, iri olması, güzel olması etli olmasıdır. Lezzet olarak çok iyi. Biberimiz yerlidir. İç Anadolu'ya, Doğu'ya ve İstanbul'a gidiyor buradan. Bafra biberinde iddialıyız. Besin değeriyle, güzelliğiyle, lezzetiyle bir numarayız" diye konuştu.



Şahin: "Türkiye çapında iddialıyız"

Bafra Ovası'nda 14 üründe iyi tarım uygulamasının yapıldığını belirten Bafra Sebze Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Şahin, "Salçalık kırmızıbiberimiz de bunlardan biri. Bafra biberi çoğunlukla salça olarak tüketiliyor. Biber işi uğraş gerektiriyor. Hasadı 1,5-3 ay arası değişiyor. Dönümden 3 ton ürün alınabiliyor. Yeşil olarak ta toplanabiliyor. Aroması çok iyi bir biberimiz var. Kalitesinde aromasında Türkiye çapında iddialıyız. Salçalık kırmızıbiber yıllardan beri Bafra Ovası'nda ekiliyor. Fakat fiyat konusunda biraz sıkıntılarımız var" şeklinde konuştu.