Sendikanın Samsun Şubesi'nde düzenlenen basın toplantısına BEM-BİR-SEN Genel Başkanı Mürsel Turbay, Bem-Bir-Sen Samsun Şube Başkanı Nurettin Sever ve sendika üyeleri katıldı.

Basın açıklaması yapan BEM-BİR-SEN Genel Başkanı Mürsel Turbay, taşeron konusunun çözümü noktasında atılan adımları olumlu karşıladıklarını belirterek, "Taşeron sisteminin sürdürülebilir olmadığı ve taşeron sisteminin iflas ettiğine yönelik tespitlerimiz sonuç verdi. Toplumun birçok kesimini derinden ilgilendiren taşeron sorununa ilişkin Sayın Başbakanımız tarafından açıklanan 'kadro müjdesini' büyük bir memnuniyetle karşıladık. Kamuda kangren haline gelen taşeron sorununa çözüm ararken, yeni bir karmaşa oluşturulmamalıdır. Sorunlar ve çözümler sosyal diyalog yoluyla tartışılmalı ve kararlaştırılmalıdır" diye konuştu.

"MİLLET OLARAK BU OYUNLARI BOZACAĞIZ"

Gündeme dair açıklamalarda bulunan Turgay, "MİT TIR'ları davasında yargılanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'e destek için mahkemeye gelen konsoloslar yetkilerini, hadlerini aşması ve birlikte hareketle Türk yargısını etkilemeye çalışmaları da kabul edilemez. Türkiye, bir müstemleke değildir; bağımsız, güçlü ve de kudretli bir devlettir. Türk yargısı da, Türk hakimleri de bağımsızdır. Konsolosların bu tavrı tartışmasız adil yargılamaya ve yargı görevi yapanlara baskıdır. Bu, hukukumuzda suçtur ve asla kabul edilemez. Yeni ve insan odaklı bir anayasa istiyoruz. Adalet ve hukukun evrensel boyutları ile hakim olmasını istiyoruz. TBMM'de milletin egemenliğinin, liyakatli vekiller eliyle tesis edilmesini istiyoruz. Her türlü vesayetten arınmış bir yönetim şekli istiyoruz' şeklinde konuştu.