Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, fındık üreticisinin sorunlarını dinlemek üzere Çarşamba'nın Ağcagüney Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelen Tufan Akcagöz, fındık fiyatı hakkında eleştirilerde bulundu.

VATANDAŞLA DALGA GEÇİLİYOR

Fındık üreticisini zor günlerin beklediğini kaydeden Akcagöz, ''Fındık fiyatının 10 TL olarak açıklanması, vatandaşın belini büktü. Fındık üreticisi, evini mi geçindirecek, düğününü mü yapacak, başka ihtiyaçlarını mı karşılayacak? Bu fiyata bunların hiçbiri mümkün değil. Beklenti yüksekti. Fındık fiyatı, ülke şartları nazara alındığında 15 TL olmalıydı. Fındığın maliyeti 8 TL olarak belirlenmiş. Durum bu iken fındık fiyatı 10 TL açıklaması, vatandaşla dalga geçmek anlamını taşıyor. Hükümet, üreticiyi değil, tekelleri himaye ediyor" dedi.

ÜRETİCİ RACON KESMEYİ ÖĞRENMEK ZORUNDA

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Trabzon'da ve Giresun'da gerçekleştirdiği toplantıda tek kelime de olsa fındıktan bahsetmediğini söyleyen Tufan Akcagöz, "Meğerse, Perşembe'nin gelişi Çarşambadan belliymiş. Sen Giresun'a gel, Trabzon'a gel, tek kelime fındıktan bahsetme. Tüm yurttaşlarımıza hatırlatmak bizim vatandaşlık görevimiz. Millete bu derece düşmanlık içinde olan bu siyasi iktidarı biz kendi ellerimizle belirliyoruz. Bizim tercihlerimiz, başımıza gelen musibetleri hazırlıyor. Bundan sonra yapacak olduğumuz şu. CHP'yi ve tarım politikalarını destekleyeceğiz. CHP'yi iktidar yapacağız. Bunun başka alternatifi yok. Fındık üreticisi sesini çıkarmak, hakkını aramak zorunda. Fındık üreticisi, amiyane tabirle 'Racon kesmeyi' öğrenmek zorunda. Siz racon kesmedikçe, sizin adınıza bakın işte birileri racon kesiyor" diye konuştu.