TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde ev yapı, inşaat malzemeleri, tesisat, ısıtma, soğutma, havalandırma, doğalgaz ve teknolojilerin bulunacağı fuarda 35 bin ziyaretçinin gelmesi hedefleniyor.

Fuarla ilgili Sheraton Otel'de düzenlenen toplantıya Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdür Yardımcısı Cihat Alagöz katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdür Yardımcısı Cihat Alagöz, 'Sektördeki en son teknolojilerin ve yeniliklerin sergileneceği fuarımız 83 firma, 249 marka temsilciliği ile çatıdan tabana, dış cepheden kapı pencereye, izolasyon ve boya malzemelerinden yalıtıma, tesisattan inşaat makinelerine kadar çok geniş ürün yelpazesine sahiptir. Türkiye'nin birçok ilinden stant açan firmalar, yurt içi ve yurt dışından gelecek olan on binlerce ziyaretçiye aradıklarını bulma imkanını sunacaktır. TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde TÜYAP tarafından organize edilen Samsun 2. İnşaat Fuarı'na 35 bin ziyaretçinin ağırlanması beklenmektedir' dedi.

GELİŞİM İNŞA ETMEKLE OLUR

İnşaat fuarının Samsun'da büyük katkısının olacağını ifade eden Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, 'Ülkelerin kalkınması gelişimleriyle olur. Gelişimler de inşa etmekle olur. Bir inşaat sektörünün hizmet ve mal olarak 200 tane farklı sektörü tetiklediğini hepimiz biliyoruz. İngiltere'de yapılan bir araştırmada bir evin 23 bin parçadan ibaret olup inşa edildiğini göstermiştir. Bu kadar geniş bir sektörün fuarının şehrimizde yapılması ilimize büyük katkılar sağlayacaktır. Fuarı düzenleyen herkese teşekkür ediyorum' diye konuştu.

2 BÜYÜK ETKİNLİK OLACAK

31 Mart-3 Nisan tarihleri arasında 2 büyük etkinliklerinin olacağını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, '31 Mart-03 Nisan tarihine kadar 2 tane etkinlik olacak. Bunlardan bir tanesi fuar etkinliği, diğeri de fuar etkinliğin içerisine bir başka etkinliğin daha ekledik. O da Tarihi Kentler Birliği'nin semineri olacak. İnşaat fuarları inşaat üreticisini, mimarı, mühendisi ve inşaatın müşterisini bir araya getirir. Yarın fuarımız açılıyor ama Cuma günü akşamda burada 500'e yakın belediye başkanlarını ve encümen üyelerini buraya davet ettik. Cumartesi günü de Samsun Sanat Merkezi'nde Tarihi Kentler Birliği'nin toplantısı olacak. Tarihi Kentler Birliği toplantısında somut olmayan miras var. Bunlar camiler, medreseler, hanlar, hamamlar ve atalarımızdan kalma şehirlerdeki bütün tarihi değer ve anıtlar somut mirastır. Somut olmayan miras ise kültürler, edebiyat, şiir, mutfak, geleneklerimiz, düğünlerimizdir. Buna dönük olan yaşatılması gereken değerlerimizi de yaşatmaya çalışıyoruz. Hafta sonu toplantıda bunu konuşacağız' şeklinde konuştu.

'KUŞ CENNETİ İÇİN UNESCO'YA BAŞVURU YAPTIK'

Tarihi Kentler Birliği toplantısında UNESCO temsilcisinin de olacağını ifade eden Başkan Yılmaz, 'Bizler Samsun özelinde hangi değerlerimizi insanlık değer olarak kabul edebiliriz ve bunları UNESCO'nun geçici listesine nasıl girebileceğimizi konuşacağız. Ayrıca doğal miras ile ilgili UNESCO'ya neleri yapabileceğimizi de konuşacağız. Doğal miras ile ilgili koyabileceğimiz en etkili unsurunu Kuş Cenneti olarak görüyoruz. Onunla ilgili hazırlıklarımızı da yaptık. UNESCO'ya da başvurumuzu yaptık' dedi.