Tekirdağ'da İŞKUR, Halk Eğitim Merkezi, Trakya Kalkınma Ajansı ve çeşitli kuruluşların destek verdiği zihinsel engelli çocuklar tarafından atölyelerde üretilen ürünlerin bulunduğu El Emeği Kermesinin açılışına Tekirdağ Vali Yardımcısı Lütfullah Gürsoy, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Yılmaz, İŞKUR Tekirdağ İl Müdürü Yaşar Esen ve Tekirdağ ZİÇEV Şube Başkanı Rukiye Güneş katıldı.
Tekirdağ ZİÇEV Şube Başkanı Rukiye Güneş, kermesin açılışı sırasında bir açıklama yaparak, 'Kermeste, zihinsel engelli çocukların el emeği ürünlerini sergiliyoruz. Öğrencilerin yaptıkları işle hem el becerilerini geliştiriyor, hem de üretime katkıda bulunuyorlar. Açılışa destek verenlere ve katılımcılara teşekkür ederim' diyerek kermesten elde edilecek gelirin zihinsel engelli çocukların eğitiminde kullanılacağını belirtti.
Tekirdağ Merkez İlçesi Süleymanpaşa'da bulunan bir otelde açılışı yapılan kermeste, zihinsel engelli çocukların atölyelerinde üretilen sabun, ahşap süsleme, taş bebek, resim benzeri ve çeşitli hediyelik eşyaların bulunduğu ürünler satışa sunuldu.

Zihinsel yetersiz çocukların el emeği satışa sunuldu