Kış mevsiminde donan ve ardından baharla birlikte çözünen dev kaya parçaları ilk olarak Özkürtün Beldesi Belediye Başkanlığı binasında hasara neden oldu.

Beldenin Karaçukur Mahallesi'nde önceki yıllarda yapılan 84 afet konutunun bulunduğu binalarının alt tarafında bulunan kaya parçaları, donma çözünme olayı sonucunda büyük bir gürültüyle büyük ve küçük parçalı olarak koptu ve Belediye hizmet binasının arka duvarında hasara sebep oldu.

Gümüşhane İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin olay yerinde incelemelerde bulunduğunu belirten Özkürtün Belediye Başkanı Aynur Zorlu Kaya, 'Şu anda yuvarlanan ve binaya hasar veren kayalara dokunamıyoruz. Kopan kaya parçaları belediye binamızın arka kısmına hasar verdi. Binamızın direklerinde herhangi bir hasar yok, sadece tuğla ile bölünmüş bölümlerde hasar var' dedi.

Belediye binasında şu anda herhangi bir tehlike olmadığını ancak kopmaların devan etmesi halinde tehlike oluşturacağını vurgulayan Kaya, 'Haliyle tedirginiz. Zaman zaman taş parçaları düşüyor. Bu nedenle bizleri huzursuz ediyor' ifadelerini kullandı.

DEV KAYA 2,5 KİLOMETRELİK YAMAÇTAN BİR EVİN ÜZERİNE DÜŞTÜ
Beldede bir diğer kaya düşmesi vakası ise Süme Mahallesi'nde gerçekleşti. Dev bir kaya parçası 2,5 km'lik yamaçtan Gavursayvanı mevkiinde bulunan Salih Bayrak'ın evinin üzerine düştü. Yolda meyve bahçelerine de zarar veren devasa kaya kütlesi evin müştemilat kısmını kullanılamaz hale getirirken, olayda can kaybı yaşanmaması olası felaketi önledi.