AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler ve Yönetim Kurulu üyeleri, yeni dönemde iki yılı geride bırakan Canik Belediye Başkanı Osman Genç'i makamında ziyaret ederek sürpriz yaptı.

Başkan Eler ve yönetim kurulu üyeleri, yerel seçimlerin ardından iki yılı geride bırakan Başkan Genç ile birlikte 2. yıl pastası kesti. AK Parti İlçe yönetimine sürprizleri nedeniyle teşekkür eden Başkan Genç, önceki iki dönemde olduğu gibi son iki yılda da şehircilik adına önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

HEDEF, İSTİKRARLI BİR ŞEHİR

Canik Belediyesi olarak şehrin gelecek 50 yılını şekillendirecek yatırımlara ve projelere imza attıklarını belirten Başkan Osman Genç, "Yeni Türkiye Yolunda Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın ve Türkiye'nin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerini iyi ve doğru okuyoruz. Bu doğrultuda şehrimizi hedefe taşıyoruz. Geleceğin şehri için koyduğumuz hedef doğrultusunda ekonomik olarak güçlenmiş, kültür, sanat, spor ve turizm gibi hayatın her alanında gelişmiş, istikrarlı bir şehir oluşturuyoruz. Samsun'umuzu bu hedefe ulaştırmak için gerekli yatırımları halkımızın desteği ile birlikte şehrimize kazandırıyoruz" dedi.

ÖRNEK OLACAK ÇALIŞMALAR

Çocuklara, gençlere, kadınlara ve engellilere yönelik önemli yatırımlar yaptıklarını belirten Genç, "Yeni Mahallemizde devam eden kentsel dönüşüm çalışmamız Türkiye'ye örnek olacak. Yine Hacıismail, Yavuzselim Mahallelerimizde Güzel Evim Mutlu Geleceğim projesiyle mahallelerimize estetiklik kazandırıyoruz. Projemiz diğer mahallelerde de devam ediyor. Şehrimiz için önemli bir turizm yatırımı olan Sancaktepe Projemizin çalışmaları hızlı bir şekilde sürüyor. Ayrıca ilçemiz genelinde 15 camimizin ve bir çok okulumuzun çevre düzenlemesini gerçekleştirdik. Muhtarlarımız için muhtarlık binaları yaptık" diye konuştu.

EN ÇOK YATIRIM YAPAN BELEDİYE

Karadeniz'de ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi belgesine sahip tek belediye olduklarına da işaret eden Genç, "En önemlisi ise düzenlediğimiz konferanslarla Yeni Türkiye'nin inşasına katkı sağlıyoruz. Yeni Türkiye Yolunda konferanslarının yanı sıra Basın Çalıştayı ve Ekonomi Çalıştayı düzenledik. Ayrıca Çocuk ve Şehir Sempozyumumuzu düzenledik ve kitabını çıkardık. Yine Samsun Nüfus Yapısı, Samsun Coğrafyası ve Samsun'da Türk Devri Mimarisi adlı kitaplarımızı şehrimize kazandırdık. Ayrıca Türkiye'de ikinci olarak Tiyatro Okulu ve Müzik Okulu kurduk. Yine Karadeniz Bölgesi'nin en çok alanda, en çok yatırım yapan belediye olmanın onurunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

ORTAK AKIL ÇALIŞMASI

Huzurlu ve mutlu bir şehir için çalıştıklarını ifade eden Genç, şunları söyledi: "Hedeflerimiz doğrultusunda son iki yılda önemli yatırımlar yaptık, şehrimize büyük kazanımlar sağladık. Gerçekleştirdiğimiz her yatırım bizi bu hedefe biraz daha yaklaştırıyor. Karadeniz'in en büyük kentsel dönüşüm çalışmalarını gerçekleştiren belediye olarak, şehrimizin fiziki gelişimini sağlarken, kültür ve eğitim yatırımlarıyla ahlaki ve manevi gelişimini de sağlıyoruz. Şehrimizin yaşam kalitesini, mutluluğunu, refahını ve kalkınmasını arttıracak her ortak akıl çalışması daha iyi bir hizmet sunmak için bizlere fırsat olacaktır."

ÖRNEK BELEDİYECİLİK

Canik'te AK Parti Belediyeciliğinin en güzel örneğinin sergilendiğini dile getiren AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler de, "Belediyemiz ve teşkilat olarak uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. Sayın Belediye Başkanımız şehrimizin gelişimine yönelik yaptığı çalışmalarla teşkilat olarak bizleri onurlandırmaktadır. Biz de AK Parti Canik Teşkilatı olarak 15 bin üyemizin tamamının üye kaydını yenileyerek, aktif bir çalışma sergiledik. Canik Teşkilatı olarak, AK Parti teşkilatları arasında daima en üst sıralarda yer aldık" dedi.